Zie ook:
kneus

kneuzen werkw. Uitspraak: [ 'knøzə(n) ] Afbreekpatroon: kneu·zen Vervoegingen: kneusde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gekneusd (volt.deelw.)
beschadigen door plotselinge grote druk Voorbeeld: 'een gekneusde arm' 9 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/kneuzen

1) Beschadigen 2) Bezeren 3) Blutsen 4) Drukkend kwetsen 5) Knitteren 6) Kwetsen 7) Kwetteren 8) Licht beschadigen 9) Wonden
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Kneuzen/1

1) Beschadigen 2) Blutsen 3) Indeuken 4) Kreuken 5) Kwetsen 6) Kwetteren
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Kneuzen/1

Het schroten van mout of ongemoute graan wordt ook wel eens het kneuzen van mout - graan genoemd.
Gevonden op
http://www.bierwoordenboek.com/

kwetsen door pletting (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/kneuzen
het beschadigen door ertegen te drukken vb: deze appel is gekneusd
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=kneuzen

Specerijen of kruiden (citroengras, knoflook, peperkorrels) in een vijzel of met de platte kant van een mes beschadigen om het aroma vrij te maken.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

beschadigen
Jaar van herkomst: 1348 (MNW )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php
Uit `De lagere vaktalen: De tabakbewerkerstaal` 1914 breken 1.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10742

Specerijen of kruiden (citroengras, knoflook, peperkorrels) in een vijzel of met de platte kant van een mes beschadigen om het aroma vrij te maken.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Specerijen of kruiden (citroengras, knoflook, peperkorrels) in een vijzel of met de platte kant van een mes beschadigen om het aroma vrij te maken.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Specerijen of kruiden (citroengras, knoflook, peperkorrels) in een vijzel of met de platte kant van een mes beschadigen om het aroma vrij te maken
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Specerijen of kruiden (citroengras, knoflook, peperkorrels) in een vijzel of met de platte kant van een mes beschadigen om het aroma vrij te maken.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.