
de koriander zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ kori'jɑndər ] Afbreekpatroon: ko·ri·an·der
plant waarvan de bladen en de zaden als specerij worden gebruikt Voorbeeld: 'Gemalen koriander wordt ook ketoembar genoemd.'
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/koriander

1) Onbellifeer 2) Wantsenkruid 3) Keukenkruid 4) Heet ook wel ketoembar 5) Plant 6) Plant met sterkriekend zaad 7) Geurig zaad 8) Geneeskrachtige plant 9) Kruid 10) Kruiderij 11) Schermbloemige plant
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Koriander/1

Het blad van het kruid koriander, dat beter bekend is als Chinese peterselie.
Gevonden op
https://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/25911-de-chinese-keuken.phpl

'Koriander' ('Coriandrum sativum') is een plant uit de schermbloemenfamilie ('Apiaceae'). Koriander wordt vaak gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten, Middellands Zeegebied, India, Indonesië en andere Zuidoost-Aziatische landen, China, Latijns-Amerika en Afrika.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Koriander

•"Coriandrum sativum", een specerij die veel gebruikt wordt in de oosterse keuken.
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/koriander

plant, specerij
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

Koriander is een plant met een fris en aromatisch geur en wordt veel gebruikt in Aziatische gerechten. De zaden worden veelal gebruikt in witbier en bockbier , maar ook wel in dubbels en tripels. Voorbeeld: Bavaria Spring Bock Grolsch Gister Hoegaarden Grand Cru (8,5 vol% ) Hergisting op fles Andere ingrediënten: Tarwe , Curaçaoschil Hoegaarden W...
Gevonden op
https://www.bierwoordenboek.com/Koriander.ashx

plant, specerij
Jaar van herkomst: 1285 (CG Rijmb. )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Koriander is nauw verwant aan karwij, venkel, dille en anijs. U kunt van het kruid zowel de blaadjes als de zaadjes gebruiken. De gedroogde zaadjes zijn geelbruin en verspreiden een muskusachtige citroengeur. Korianderzaad geeft een bijzonder aroma aan stoofpotjes, visgerechten en omeletten. Korianderblaadjes zijn het lekkerst als u ze vers gebruik...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

De korianderplant is nauw verwant aan karwij, venkel, dille en anijs. De vorm van de bladeren doet denken aan bladpeterselie. De schermbloemen van de koriander zijn wel mooi, maar ruiken onaangenaam. Na het drogen worden de zaden geelbruin en verspreiden ze een muskusachtige citroengeur.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Latijnse naam: Coriandrum sativum, Familie: Coriandre
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10892

Latijnse naam: Coriandrum sativum. Schermbloemen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10910

Coriandrum sativum, ook wel coander of wantsenkruid genoemd, is afkomstig uit het Midden-Oosten en de landen rond de Middellandse Zee. Koriander was al bij de oude Egyptenaren bekend, in oude graven zijn zaden gevonden. Ook de oude Grieken en Romeinen hebben het gebruikt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10921

Latijnse naam: Coriandrum sativum Gebruik: goed voor maag en spijsvertering; vochtafdrijvend. Afkomst: uit Azië; nu overal geteeld en te koop. Gebruikte delen: bladeren en zaad.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11006

(Latijnse naam: Coriandrum sativum) Bladeren, zaden, etherische olie. Bladeren en zaden: slijmoplossend, eetlustopwekkend, krampremmend. Uitwendig tegen reumatische klachten en aambeien. Als olie: ontsmettend.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11007

plant, specerij
Coriandrum sativum (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://www.etymologiebank.nl/trefwoord/koriander

( ketoembar) Van koriander kun je het blad, het zaad èn de stengels gebruiken
Gevonden op
https://www.overkruiden.nl/kruiden/plantengroepen/een-en-tweejarigen/

Koriander is heerlijk in combinatie met gember, knoflook en peterselie. Als je daar een mengsel van maakt, moet alles worden fijngesneden en gemengd met een beetje panko* Rol stukjes vis (neem eens ongepaneerde kibbeling, dat zijn prachtige stukjes witvis) door losgeklopt eiwit en dan door het kruidenmengseltje en bak ze op niet te hoog vuur om en ...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abck.phpl

(Coriandrum sativum) -Koriander- BB. 1806 Volledige wetenschappelijke naam: Coriandrum sativum L. Diagnostische kenmerken: Stengel gestreept. Onderste bladen ongedeeld tot geveerd, met veerspletige blaadjes en eironde slippen, de bovenste dubbel geveerd met ongedeelde of veer
Gevonden op
https://www.soortenbank.nl/soorten.php?soortengroep=flora_nl&id=1448&menuen
Geen exacte overeenkomst gevonden.