Zoek op

LOOIZUUR

1) Bestanddeel van thee 2) Organische stof in thee 3) Stof in thee 4) Tannine
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/LOOIZUUR/1

Looizuur

Looizuur of gallotannine is een hydrolyseerbare tannine en komt onder andere voor in de bast van Sequoia`s en eiken, in de peul van Caesalpinia spinosa en in galappels. Het beschermt de boom tegen insectenvraat en aantasting door bacteriën. Ook beschermt het de boom bij bosbrand. Vroeger werd de gedroogde eikenbast (eek) vermalen op een eekmolen....
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Looizuur

looizuur

in rode wijn sterk, in witte wijn nauwelijks aanwezige wrange stof, tannine. Tannines kunnen onaangenaam sterk en storend zijn of mooi in balans met de zuren. Jonge Bourgogne en Bordeaux wijnen bevatten vaak veel tanninen, dit geeft ze bewaarpotentieel.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10430

looizuur

Verschillende adstringerende plantaardige elementen of verbindingen, hoofdzakelijk complexe glucosiden van catechine en pyrogallol, die vanwege hun looiende eigenschappen worden gebruikt.
Categorie: Materialen > zuur.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10491

Looizuur

is een zuur dat in eiken voorkomt. Na schiilderen slaat dit vaak door, geeft geel- bruine vlekken, doorslaan wordt ook wel bloeden genoemd.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10831

Looizuur

Zie tannine.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10942

looizuur

in rode wijn sterk, in witte wijn nauwelijks aanwezige wrange stof, tannine. Tannines kunnen onaangenaam sterk en storend zijn of mooi in balans met de zuren. Jonge Bourgogne en Bordeaux wijnen bevatten vaak veel tanninen, dit geeft ze bewaarpotentieel
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11111
Geen exacte overeenkomst gevonden.