
de marinade zelfst.naamw. (v.) Afbreekpatroon: ma·ri·na·de Verbuigingen: marinades (meerv.)
Een kruidig vloeistofmengsel waarin men de etenswaren (vis, vlees etc.) legt waarna dit enige tijd moet inwerken . Synoniemen: toebereiding 5 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/marinade

1) Aromatische vloeistof 2) Azijnsaus 3) Gekruide azijnsaus 4) Gekruide wijnazijn 5) Gekruide wijnazijnsaus 6) Keukenterminologie 7) Kruidenmengsel 8) Kruidig aftreksel 9) Kruidig mengsel 10) Kruidige saus 11) Kruiding mengsel 12) Kruidingsvloeistof 13) Mengsel van olie en azijn 14) Saus 15) Vloeibaar kruidenmengsel
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Marinade/1

1) Azijnsaus
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Marinade/1

vloeibaar kruidig mengsel om voedsel in te drenken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/marinade

Een kruidig vloeistofmengsel waarin men de vis legt om meer aroma te verkrijgen. De duur van de marinade of het inweken wordt bepaald door de vastheid en de grootte van het stuk. Kleine stukjes hebben genoeg aan een instantmarinade ( 20 minuten), andere doen er een nachtje over.
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Marinade is een aromatische en min of meer zure vloeistof die wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak en het malser maken van vlees, gevogelte, wild, vis, tofu en groenten. Marineren is een kooktechniek waarbij men die bestanddelen in de marinade laat staan. De samenstelling van marinade hangt af van de te marineren bestanddelen en zijn dus...
Gevonden op
http://www.rrr.nl

Een kruidig vloeistofmengsel waarin men vlees of vis legt om meer aroma te verkrijgen. De duur van de marinade of het inweken wordt bepaald door de vastheid en de grootte van het stuk. Kleine stukjes hebben genoeg aan een instantmarinade (20 minuten), andere doen er een nachtje over.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Geurige en min of meer zure vloeistof, waarin men diverse spijzen marineert Marinades zijn zeer uiteenlopend van samenstelling De te marineren spijs moet ten minste voor de helft in de vloeistof liggen en regelmatig gekeerd of bedropen worden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.