Marineren definities

Zoek op
Zie ook: marineer

marineren

marineren logo #1000marineren werkw. Uitspraak: [ mari'nerə(n) ] Afbreekpatroon: ma·ri·ne·ren Vervoegingen: marineerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gemarineerd (volt.deelw.) (van iets dat je gaat opeten) in een gekruide vloeistof leggen om smakelijker te worden Voorbeeld: 'het vlees een uurtje marineren en dan op heet vuur snel braden' Synonieme...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/marineren

Marineren

Marineren logo #10101) Bereidingswijze 2) In azijn en kruiden inmaken 3) In azijn inmaken 4) Inleggen in azijn 5) Inleggen in azijn met kruiden 6) Inmaken in azijn en kruiden 7) Met kruiden prepareren 8) Toebereiden
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Marineren/1

Marineren

Marineren logo #10101) Toebereiden
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Marineren/1

Marineren

Marineren logo #10608Let op: Spelling van 1858 inzouten, inmaken, als: groenten, wilde zwijnskoppen, enz
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

marineren

marineren logo #11306in azijn of wijn kruiden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/marineren

Marineren

Marineren logo #10361Het leggen van een vis in een marinade.
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Marineren

Marineren logo #10945is een kooktechniek waarbij men een product (vlees, gevogelte, wild, vis, tofu of groenten) in een marinade laat staan. Marineren is het in een mengsel van (min of meer zure) vloeistoffen en kruiden leggen van een product met als doel:
Gevonden op http://www.rrr.nl

Marineren

Marineren logo #11178In een kruidenmengsel weken van gerechten.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

marineren

marineren logo #11619in azijn of wijn kruiden
Gevonden op https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

marineren

marineren logo #11344in azijn of wijn kruiden
Jaar van herkomst: 1824 (WEI )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Marineren

Marineren logo #10384vlees, wild of vis laten trekken in een marinade om het malser te doen worden en om er meer smaak en aroma aan te geven.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Marineren

Marineren logo #10403Het in een mengsel van (zure) vloeistoffen en kruiden leggen van voedsel met als doel het bindweefsel zachter te maken en-of de smaak van het voedsel te verhogen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Marineren

Marineren logo #108771.Inmaken van vis, groente, enz. 2. Drenken, doordringen van vlees, wild enz. met een volgens recept gemaakt nat, om ze mals 'te maken, smaak te geven en ook voor het bederf te bewaren
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Marineren

Marineren logo #10912 Vlees en of wild korte of langere tijd in een meestal zachtzure gekruide vloeistof zetten om het geuriger en of malser te krijgen gedurende 1 tot 24 uur. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

marineren

marineren logo #10914Voedingswaren, vooral vlees of vis, in een marinade onderdompelen en de smaak laten intrekken.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Marineren

Marineren logo #109451.Inmaken van vis, groente, enz. 2. Drenken, doordringen van vlees, wild enz. met een volgens recept gemaakt nat, om ze mals 'te maken, smaak te geven en ook voor het bederf te bewaren
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Marineren

Marineren logo #11411 Een zekere tijd in een mengsel van wijn en kruiden leggen om een aparte smaak te krijgen
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11411

Marineren

Marineren logo #11641Vlees en of wild korte of langere tijd in een meestal zachtzure gekruide vloeistof zetten om het geuriger en of malser te krijgen gedurende 1 tot 24 uur.
Gevonden op https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Marineren

Marineren logo #11588Marineren geeft vlees een extra smaak mee. Door vlees minimaal 1 uur en bij voorkeur 24 uur te marineren dringt de smaak door in het vlees Van marinade op een zure basis (zoals wijn, citroensap, yoghurt of azijn), wordt het vlees extra mals. Kerf vlees bij grote delen (zoals lamsbout) iets in, zodat de smaken er dieper in kunnen doordringen Vlees w...
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcm.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.