Zie ook:
marineer

marineren werkw. Uitspraak: [ mari'nerə(n) ] Afbreekpatroon: ma·ri·ne·ren Vervoegingen: marineerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gemarineerd (volt.deelw.)
(van iets dat je gaat opeten) in een gekruide vloeistof leggen om smakelijker te worden Voorbeeld: 'het vlees een uurtje marineren en dan op heet vuur snel braden' Synoniem...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/marineren

1) Met kruiden prepareren 2) Toebereiden 3) In azijn en kruiden inmaken 4) In azijn inmaken 5) Inmaken in azijn en kruiden 6) Inleggen in azijn met kruiden 7) Inleggen in azijn 8) Bereidingswijze
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Marineren/1

In een kruidenmengsel weken van gerechten.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

in azijn of wijn kruiden
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

in azijn of wijn kruiden
Jaar van herkomst: 1824 (WEI )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php
Let op: Spelling van 1858 inzouten, inmaken, als: groenten, wilde zwijnskoppen, enz
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Het in een mengsel van (zure) vloeistoffen en kruiden leggen van voedsel met als doel het bindweefsel zachter te maken en-of de smaak van het voedsel te verhogen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

vlees, wild of vis laten trekken in een marinade om het malser te doen worden en om er meer smaak en aroma aan te geven.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Het in een mengsel van (zure) vloeistoffen en kruiden leggen van voedsel met als doel het bindweefsel zachter te maken en-of de smaak van het voedsel te verhogen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Vlees en of wild korte of langere tijd in een meestal zachtzure gekruide vloeistof zetten om het geuriger en of malser te krijgen gedurende 1 tot 24 uur. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Voedingswaren, vooral vlees of vis, in een marinade onderdompelen en de smaak laten intrekken.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

1.Inmaken van vis, groente, enz. 2. Drenken, doordringen van vlees, wild enz. met een volgens recept gemaakt nat, om ze mals 'te maken, smaak te geven en ook voor het bederf te bewaren
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Een zekere tijd in een mengsel van wijn en kruiden leggen om een aparte smaak te krijgen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11411

in azijn of wijn kruiden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://www.etymologiebank.nl/trefwoord/marineren

Vlees en of wild korte of langere tijd in een meestal zachtzure gekruide vloeistof zetten om het geuriger en of malser te krijgen gedurende 1 tot 24 uur.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Het leggen van een vis in een marinade.
Gevonden op
https://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

is een kooktechniek waarbij men een product (vlees, gevogelte, wild, vis, tofu of groenten) in een marinade laat staan. Marineren is het in een mengsel van (min of meer zure) vloeistoffen en kruiden leggen van een product met als doel:
Gevonden op
https://www.rrr.nl

Marineren geeft vlees een extra smaak mee. Door vlees minimaal 1 uur en bij voorkeur 24 uur te marineren dringt de smaak door in het vlees Van marinade op een zure basis (zoals wijn, citroensap, yoghurt of azijn), wordt het vlees extra mals. Kerf vlees bij grote delen (zoals lamsbout) iets in, zodat de smaken er dieper in kunnen doordringen Vlees w...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcm.phpl
Geen exacte overeenkomst gevonden.