Zoek op

marshal

marshal zelfst.naamw. [luchtvaart] [beroep] iemand die met vliegtuigen meegaat om te kunnen optreden bij problemen met passagiers [sport] [beroep] mensen langs de kant van een circuit om de race in goede banen te leiden Bron: Wikiwoordenboek - marshal. Spelling'marshal' komt NIET v...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/marshal

Marshal

Marshal is een Engelse jongensnaam. Het betekent `stadsheer`. Extra info: Waar wordt het gebruikt? De naam Marshal wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen. Wat zegt men in andere landen? Marshall (In Engelstalige landen) Uit Oud Engels.
Gevonden op http://babybytes.nl/namen/jongens/Marshal

Marshal

De marshalls zijn de mensen die langs de kant van het circuit staan om de race in goede banen te leiden. Zij geven de nodige vlagsignalen, op aangeven van de race-leiding, en indien er een crash is, moeten zij ervoor zorgen dat de piloot veilig weggeleid wordt en dat het wrak verwijderd wordt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10354

Marshal

Deze persoon bevindt zich naast de baan. Marshals zwaaien met de vlaggen en zijn altijd aanwezig op plaatsen waar een mogelijk ongeluk zich kan voordoen. Ze stellen ook de kapotte wagens in veiligheid.
Gevonden op http://www.f1-club.be/informatie/lexicon.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.