
'Melkzuurbacteriën' (Lactobacillales) zijn bacteriën, die anaeroob en meestal aerotolerant zijn. Verscheidene soorten en stammen melkzuurbacteriën worden voor de conservering van levensmiddelen gebruikt, zoals voor melk, witte kool en brood, waardoor dan yoghurt, kefir, karnemelk, zuurkool en zuurdesembrood ontstaan.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Melkzuurbacteriën

bacteriën die appelzuur wijn omzetten in melkzuur. Dit gebeurd volgens de appel- melkzuurgisting. Dit proces mag geen slechte smaak veroorzaken, geeft een wijn een zuivelsmaak. Toegestane stammen: Leuconostoc, Lactobacillus en-of Pedococcus
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

Melkzuurbacteriën zijn micro-organismen die lactose (melksuiker) omzetten in melkzuur. In de kaasmakerij spelen ze een essentiële rol bij het verlagen van de pH, het stremmen van melk, het ontwikkelen van smaak en het verbeteren van de houdbaarheid van kaas. Ze vormen de basis voor structuurvorming en fermentatie in zuivelproducten.
Gevonden op
https://www.fnzkaas.nl/kennisbank/melkzuurbacterien/
Geen exacte overeenkomst gevonden.