Melkzuurbacterien definities

Zoek op

Melkzuurbacteriën

Melkzuurbacteriën logo #10756'Melkzuurbacteriën' (Lactobacillales) zijn bacteriën, die anaeroob en meestal aerotolerant zijn. Verscheidene soorten en stammen melkzuurbacteriën worden voor de conservering van levensmiddelen gebruikt, zoals voor melk, witte kool en brood, waardoor dan yoghurt, kefir, karnemelk, zuurkool en zuurdesembrood ontstaan.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Melkzuurbacteriën

melkzuurbacteriën

melkzuurbacteriën logo #10519bacteriën die appelzuur wijn omzetten in melkzuur. Dit gebeurd volgens de appel- melkzuurgisting. Dit proces mag geen slechte smaak veroorzaken, geeft een wijn een zuivelsmaak. Toegestane stammen: Leuconostoc, Lactobacillus en-of Pedococcus
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

Melkzuurbacteriën

Melkzuurbacteriën logo #11644Melkzuurbacteriën zijn micro-organismen die lactose (melksuiker) omzetten in melkzuur. In de kaasmakerij spelen ze een essentiële rol bij het verlagen van de pH, het stremmen van melk, het ontwikkelen van smaak en het verbeteren van de houdbaarheid van kaas. Ze vormen de basis voor structuurvorming en fermentatie in zuivelproducten.
Gevonden op https://www.fnzkaas.nl/kennisbank/melkzuurbacterien/
Geen exacte overeenkomst gevonden.