
Vetzuren waarvan de koolstofketen één dubbele binding of onverzadiging bevat (een binding tussen twee koolstofatomen die niet `verzadigd` is door waterstofatomen). Dit maakt de keten soepeler, waardoor deze zich vrijer kan vervormen in de ruimte. Bij kamertemperatuur zijn deze vetzuren daarom...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10385

Vetzuren waarvan de koolstofketen één dubbele binding of onverzadiging bevat (een binding tussen twee koolstofatomen die niet `verzadigd` is door waterstofatomen). Dit maakt de keten soepeler, waardoor deze zich vrijer kan vervormen in de ruimte. Bij kamertemperatuur zijn deze vetzuren daarom...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10385

soort vetten, die veel minder schadelijk zijn voor het hart en de bloedvaten dan verzadigde vetten (zie daar). Men noemt ze ook enkelvoudige onverzadigde vetten. Het bekendste voorbeeld is olijfolie.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10926

soort vetten, die veel minder schadelijk zijn voor het hart en de bloedvaten dan verzadigde vetten (zie daar). Men noemt ze ook enkelvoudige onverzadigde vetten. Het bekendste voorbeeld is olijfolie.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10926
Geen exacte overeenkomst gevonden.