
van zuur, zuren, zijn zuurheid ontdoen; de zuurtegraad doen verminderen van
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/ontzuren

Ontzuren is het verminderen van de hoeveelheid zuren (uitgedrukt in H
2SO
4 of in wijnsteenzuur) in de wijn waardoor de pH van de wijn stijgt. Dit kan op een natuurlijke manier door een malolactische gisting of een koude-stabilisatie uit te voeren, of door chemisch ontzuren. Het chemisch ontzuren gebeurt met behulp van een enkel...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/ontzuren/

Ontzuren is het actief bezig zijn met het reguleren van uw zuurgraad. Dit doet u door enerzijds te letten op verzurende factoren en deze te beperken, en anderzijds door de juiste voeding en supplementen te nemen om zuren uit het lichaam te verwijderen.
Gevonden op
https://www.alka.nl/Ontzuren-doet-u-zo

Het verwijderen van zuren of het verminderen van een zuurgehalte, bijvoorbeeld door middel van neutralisatie, waaronder het behandelen van papier met een bufferstof om het tegen zuuraantasting te beschermen.
Categorie: Procédés en Technieken > fysico-chemische procédés.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10491
Geen exacte overeenkomst gevonden.