Zoek op

Open source

Open source of open bron beschrijft de praktijk die in productie en ontwikkeling vrije toegang geeft tot de bronmaterialen (de source) van het eindproduct. Voordat de term open source algemeen in gebruik werd genomen, was er een breed scala aan uitdrukkingen om het concept te beschrijven. Het dankt zijn huidige populariteit mede aan het toenemende...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Open_source

open source

Filosofie waarbij de broncode van een stuk software vrij beschikbaar is, zodat iedere enthousiaste programmeur toevoegingen of verbeteringen kan aanbrengen. Gekendste voorbeeld is Linux.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

Open Source

De broncode van de software is voor iedereen toegankelijk, de software kan daardoor naar believen worden verspreid en aangepast.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10441

Open source

De term Open source wordt gebruikt voor software die kosteloos beschikbaar en te gebruiken is onder voorwaarden die garanderen dat het recht op vrij lezen, distribueren, wijzigen en gebruiken van de software blijft gehandhaafd. De ontwikkeling van open source software is afhankelijk van een kritische massa aan gebruikers. In de markt van CMS'en bes...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10678

Open Source

De broncode van de software is voor iedereen toegankelijk, de software kan daardoor naar believen worden verspreid en aangepast.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11075

Open Source

Software die vrij is van auteursrecht en daardoor door iedereen gebruikt en aangepast mag worden. Een voorbeeld van open source is het besturingssysteem Linux.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11194

Open-Source

(In de brede betekenis staat open-source voor elk programma waarvan de broncode vrijgegeven wordt voor gebruik of aanpassingen door gebruikers en andere ontwikkelaars.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

Open source

Software waarvan de broncode, oftewel de programma- instructies, openbaar is.
Gevonden op https://labyrinth.rienkjonker.nl/lexicon/terminologie

Open Source

Open Source betekent dat software open toegankelijk is en aangepast kan worden. Voor meer informatie zie bij Open Source Software.
Gevonden op https://www.encyclo.nl//Media/Begrippenbank-Bedrijfskunde-Streutker/Begripp

Open Source

Zie vrije software
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10594

Open Source

Dit betreft software die gratis gekopieerd mag worden, maar alleen als de originele broncode mee gekopieerd wordt. Daardoor kan een ieder eenvoudig de broncode aanpassen om bijvoorbeeld fouten eruit te halen en eventuele toevoegingen te maken. Afhankelijk van het type open source licentie, mag de bewerkte sourcecode vrij verder gekopieerd worden of...
Gevonden op https://www.weethet.nl/dutch/glossary.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.