Zie ook:
paneer

1) In paneermeel wentelen alvorens te bakken 2) Met broodkruim bedekken 3) Met ei en kruim bedekken 4) Met kruim bedekken 5) Met kruimels bestrooien 6) Een bepaalde bereidingswijze 7) Bereidingswijze 8) Gratineren 9) Keukenactiviteit 10) In bloem wentelen van voedsel 11) In de paneermeel wentelen 12) Insmeren met paneermeel
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Paneren/1

iets, bv. vis of vlees, met een laagje paneermeel bedekken waardoor er bij het bakken een krokant korstje op komt
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/paneren

met ei en beschuit of meel bestrijken
Jaar van herkomst: 1910 (WNT )
Gevonden op
https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php
Let op: Spelling van 1858 paner, Fr., vleesch met broodkruimels bestrooijen
Gevonden op
https://dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Een product van een omhulsel voorzien waardoor het tijdens de bereiding een krokant korstje krijgt.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10190

Het met broodkruim of paneermeel bedekken van voedsel ter verkrijging van een mooi bruin korstje
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10360

Voor het bakken eerst door losgeklopt eiwit en dan door paneermeel halen.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10384

Het met broodkruim of paneermeel bedekken van voedsel ter verkrijging van een mooi bruin korstje.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10403

Er zijn enkele manieren: a. àl'anglaise: 1. wentelen in bloem; 2. in geklopt ei met een weinig slaolie; 3. in chapelure. b. au beurre: 1. bestrijken met penseel met gesmolten boter; 2. bedekken met broodkruimels of met blonde chapelure; c. àla milanaise: Als àl'anglaise, maar de chapelure vermengen met een derde geraspte parmezaan. d. Ã...
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10877

Het voor de bereiding (bakken, frituren of roosteren) omhullen van een gerecht of voedingsmiddel met paneermeel of broodkruim.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10914

Paneren is het bekleden van voedingsmiddelen met een laagje paneermeel waardoor ze tijdens het bakken een krokant korstje krijgen Het korstje beschermt het gerecht tegen krimpen en uitdrogen Gerechten die gegratineerd moeten worden, krijgen een prachtig korstje wanneer je wat geraspte kaas door het paneermeel mengt Even geen paneermeel in huis? Tw...
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10990

met brood- of beschuitkruim bestrooien (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://etymologiebank.nl/trefwoord/paneren

Het rondom bedekken van een gerecht met een laagje meel en of paneermeel, het laagje paneermeel wordt vastgehouden met behulp van losgeklopt eiwit.
Gevonden op
https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Eerst door losgeklopt eiwit, dan door paneermeel halen.
Gevonden op
https://kooknieuws.nl/vaktermen/

'Paneren' (van Frans: 'paner', met broodkruim bestrooien) is in de keuken een procedé waarmee een product, alvorens het gefrituurd wordt, voorzien wordt van een omhulsel van paneermeel, waardoor het na bereiding een krokante korst krijgt. Er zijn variaties bij het paneren, die niet alle van paneermeel gebruikmaken.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Paneren

Het bedekken van bijvoorbeeld vlees met een laagje bloem en-of paneermeel, zodat het na bereiden een bruine, krokante laag krijgt.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

Het voor de bereiding (bakken, frituren of roosteren) omhullen van een gerecht of voedingsmiddel met paneermeel of broodkruim. Door het paneermeel wentelen of bestrooien.
Gevonden op
https://rrr.nl

Het rondom bedekken van vlees met een laagje meel en/of paneermeel, het laagje paneermeel wordt vastgehouden met behulp van losgeklopt eiwit.
Gevonden op
https://sjeef.nl/Recepten/ABC/abcp.phpl
Geen exacte overeenkomst gevonden.