
de peterselie zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak: [ petərˈseli ] Afbreekpatroon: pe·ter·se·lie
plant waarvan de blaadjes in de keuken worden gebruikt als kruid en als versiering Voorbeeld: 'peterselie fijnhakken' 19 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/peterselie

1) Eppe 2) Geneeskrachtige plant 3) Groenloof 4) Groente 5) Hofeppe 6) Ingrediënt van groentesoep 7) Keukenkruid 8) Kruid 9) Kruidachtige plant 10) Kruiderij 11) Loskroonbladige 12) Moesgewas 13) Moesplant 14) Onbellifeer 15) Plant 16) Schermbloemige plant 17) Soepgroente 18) Specerij 19) Toekruid
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Peterselie/1

1) Eppe 2) Knolpeterselie 3) Tuineppe
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Peterselie/1

tuinkruid
Petroselinum crispum (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/peterselie

Er zijn drie soorten peterselie. De gewone bladpeterselie met vlakke, licht ingekerfde bladeren is de meest geurige peterselie en een van de meest gebruikte kruiden in bereidingen. De krulpeterselie heeft een diepgroene kleur maar minder smaak en wordt vooral gebruikt als versiering. De wortelpeterselie ( ook wilde peterselie genoemd) wordt dikwijl...
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Deze smaakmaker in soepen, sauzen en salades wordt al 2000 jaar ook voor allerlei therapeutische doeleinden gebruikt. Een kruidengenezer heeft eens gezegd: “Gooi wat peterselie in de vijver en alle zieke vissen worden onmiddellijk weer beter”. Tegenwoordig wordt er wat nuchterder gedacht over de heilzame kwaliteiten van deze plant. Pete...
Gevonden op
http://www.menselijk-lichaam.com/voedingsstoffen/peterselie
plant met gekrulde blaadjes die als keukenkruid gebruikt wordt vb: er moet nog een beetje peterselie in de soep
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=peterselie

Peterselie is een bekende smaakmaker in de Nederlandse keuken
Gevonden op
http://www.overkruiden.nl/kruiden/plantengroepen/een-en-tweejarigen/

(Genus Petroselinum) -Peterselie- Volledige wetenschappelijke naam: Petroselinum Hill Opm. Deelvruchten op doorsnede zwak 5-kantig.
Gevonden op
http://www.soortenbank.nl/soorten.php?soortengroep=flora_nl&id=502&menuentr

groen kruid met gekrulde of gladde blaadjes, dat gebruikt wordt als smaakmaker of als garnering
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/peterselie

•een keukenkruid dat voornamelijk gebruikt wordt als soepgroente en schotelgarnering.
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/peterselie

gewas
Jaar van herkomst: 1240 (Bern. )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Er zijn drie soorten peterselie. De gewone bladpeterselie met vlakke, licht ingekerfde bladeren is de meest geurige peterselie en een van de meest gebruikte kruiden in bereidingen. De krulpeterselie heeft een diepgroene kleur maar minder smaak en wordt vooral gebruikt als versiering. De wortelpeterselie ( ook wilde peterselie genoemd) wordt dikwijl...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Petroselinum, peterselie • grote blaasmijn: Euleia heraclei
• gangmijn => 2
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10690

Latijnse naam: PETROSELINUM CRISPUM var. BRAVOUR, Familie: Persil
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10892

Latijnse naam: Petroselinum crispum, Familie: Persil
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10892
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

er zijn twee soorten peterselie die als keukenkruid gebruikt worden:
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10921

Peterselie is een eetbare kruidensoort. Je kunt peterselie langer bewaren door het in te vriezen. Je gebruikt het blad en de wortel van peterselie. Een klassieke combinatie is mosselen met peterselie. Verder smaakt peterselie goed bij pasta en stoofgerechten, worteltjes, soepen, sauzen en omeletten.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922
Lat: Petroselinum crispum
Familie: Apiaceae
Info: Een kruidenplant voor in dagelijkse gerechten.
Kleur: wit
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10962

(Latijnse naam: Petroselinum crispum) Bladeren, stelen.Rijk aan vitamine A en C, vochtafdrijvend. Tegen wind- en waterzucht, blaas- en nierkwalen, reumatische klachten, menstruatieproblemen.Niet geschikt voor zwangere vrouwen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11007

Latijnse naam: Petroselinum crispum Peterselie is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie (
Apiaceae).
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11010
Geen exacte overeenkomst gevonden.