Petërselie definities

Zoek op

peterselie

peterselie logo #1000de peterselie zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak: [ petərˈseli ] Afbreekpatroon: pe·ter·se·lie plant waarvan de blaadjes in de keuken worden gebruikt als kruid en als versiering Voorbeeld: 'peterselie fijnhakken' 19 definities...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/peterselie

Peterselie

Peterselie logo #10101) Eppe 2) Geneeskrachtige plant 3) Groenloof 4) Groente 5) Hofeppe 6) Ingrediënt van groentesoep 7) Keukenkruid 8) Kruid 9) Kruidachtige plant 10) Kruiderij 11) Loskroonbladige 12) Moesgewas 13) Moesplant 14) Onbellifeer 15) Plant 16) Schermbloemige plant 17) Soepgroente 18) Specerij 19) Toekruid
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Peterselie/1

Peterselie

Peterselie logo #10101) Eppe 2) Knolpeterselie 3) Tuineppe
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Peterselie/1

peterselie

peterselie logo #11306tuinkruid Petroselinum crispum (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/peterselie

Peterselie

Peterselie logo #10361Er zijn drie soorten peterselie. De gewone bladpeterselie met vlakke, licht ingekerfde bladeren is de meest geurige peterselie en een van de meest gebruikte kruiden in bereidingen. De krulpeterselie heeft een diepgroene kleur maar minder smaak en wordt vooral gebruikt als versiering. De wortelpeterselie ( ook wilde peterselie genoemd) wordt dikwijl...
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Peterselie

Peterselie logo #10966Deze smaakmaker in soepen, sauzen en salades wordt al 2000 jaar ook voor allerlei therapeutische doeleinden gebruikt. Een kruidengenezer heeft eens gezegd: “Gooi wat peterselie in de vijver en alle zieke vissen worden onmiddellijk weer beter”. Tegenwoordig wordt er wat nuchterder gedacht over de heilzame kwaliteiten van deze plant. Pete...
Gevonden op http://www.menselijk-lichaam.com/voedingsstoffen/peterselie

peterselie

peterselie logo #11331plant met gekrulde blaadjes die als keukenkruid gebruikt wordt vb: er moet nog een beetje peterselie in de soep
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=peterselie

peterselie

peterselie logo #11009Peterselie is een bekende smaakmaker in de Nederlandse keuken
Gevonden op http://www.overkruiden.nl/kruiden/plantengroepen/een-en-tweejarigen/

Peterselie

Peterselie logo #10775(Genus Petroselinum) -Peterselie- Volledige wetenschappelijke naam: Petroselinum Hill Opm. Deelvruchten op doorsnede zwak 5-kantig.
Gevonden op http://www.soortenbank.nl/soorten.php?soortengroep=flora_nl&id=502&menuentr

peterselie

peterselie logo #10835groen kruid met gekrulde of gladde blaadjes, dat gebruikt wordt als smaakmaker of als garnering
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/peterselie

peterselie

peterselie logo #10814•een keukenkruid dat voornamelijk gebruikt wordt als soepgroente en schotelgarnering.
Gevonden op https://nl.wiktionary.org/wiki/peterselie

peterselie

peterselie logo #11344gewas
Jaar van herkomst: 1240 (Bern. )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Peterselie

Peterselie logo #10396Er zijn drie soorten peterselie. De gewone bladpeterselie met vlakke, licht ingekerfde bladeren is de meest geurige peterselie en een van de meest gebruikte kruiden in bereidingen. De krulpeterselie heeft een diepgroene kleur maar minder smaak en wordt vooral gebruikt als versiering. De wortelpeterselie ( ook wilde peterselie genoemd) wordt dikwijl...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

peterselie

peterselie logo #10690Petroselinum, peterselie • grote blaasmijn: Euleia heraclei
• gangmijn => 2
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10690

Peterselie

Peterselie logo #10892 Latijnse naam: PETROSELINUM CRISPUM var. BRAVOUR, Familie: Persil
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10892

Peterselie

Peterselie logo #10892 Latijnse naam: Petroselinum crispum, Familie: Persil
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10892

peterselie

peterselie logo #10914
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Peterselie

Peterselie logo #10921er zijn twee soorten peterselie die als keukenkruid gebruikt worden:
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10921

Peterselie

Peterselie logo #10922Peterselie is een eetbare kruidensoort. Je kunt peterselie langer bewaren door het in te vriezen. Je gebruikt het blad en de wortel van peterselie. Een klassieke combinatie is mosselen met peterselie. Verder smaakt peterselie goed bij pasta en stoofgerechten, worteltjes, soepen, sauzen en omeletten.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

peterselie

peterselie logo #10962Lat: Petroselinum crispumFamilie: ApiaceaeInfo: Een kruidenplant voor in dagelijkse gerechten.Kleur: wit
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10962

Peterselie

Peterselie logo #11007 (Latijnse naam: Petroselinum crispum) Bladeren, stelen.Rijk aan vitamine A en C, vochtafdrijvend. Tegen wind- en waterzucht, blaas- en nierkwalen, reumatische klachten, menstruatieproblemen.Niet geschikt voor zwangere vrouwen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11007

peterselie

peterselie logo #11010Latijnse naam: Petroselinum crispum Peterselie is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae).
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11010
Geen exacte overeenkomst gevonden.