Een reincultuur is een hoeveelheid micro-organismen, in ons geval gist, die afkomstig zijn van een enkele cel. Deze cultuur is zuiver, dwz dat er in deze cultuur geen ziektekiemen of andere organismen aanwezig zijn. Een reincultuur wordt door de brouwerijen gebruikt om een constante kwaliteit te kunnen waarborgen. Deze gistcellen worden in grote ho... Gevonden op http://www.bierwoordenboek.com/
Een cultuur die afkomstig is van 1 cel (kolonie). Bestaat uit identieke cellen en dus uit 1 soort bacteriën, een voorwaarde voor verdere identificatie Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10106
industrieel gist, zuiver aan de graat: bestaat uit 1 of meerdere soorten gist, zie ook artikel over gisting en moederzuursel Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10519
Aanduiding van een grote hoeveelheid micro-organismen van uitsluitend één specifieke stam van een soort. Dit is een 'cultuur' of verzameling van micro-organismen die allemaal genetisch gelijk aan elkaar zijn en daarom ook allemaal dezelfde eigenschappen bezitten. In de wijnprodudie gebruikt men vaak reincultures van een bepaalde giststam die zeer... Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942