het stoofvlees zelfst.naamw. 1) (rund)vlees dat door (zeer) langdurig stoven (zeer) mals is geworden 2) Belgisch gerecht bestaande uit stukken stoofvlees die klaargemaakt zijn in donkerbier Gevonden op https://woorden.org/woord/stoofvlees
vlees om te stoven, bijvoorbeeld stooflappen of draadjesvlees typisch Belgisch gerecht dat bestaat uit stukken stoofvlees (meestal rund), gestoofd in donker bier; stoverij; Vlaamse stoverij; karbonade Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/stoofvlees
'Stoofvlees' (of 'suddervlees' of hachee) is vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gegaard is (gestoofd) om het mals te maken. Het vlees wordt gewoonlijk eerst aangebraden en kan dan met water gestoofd worden, maar ook met andere vloeistoffen die een eigen smaak hebben, zoals wijn of bier. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Stoofvlees