Zoek op

SUEREN

1) Overtollig water lozen
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/SUEREN/1

Sueren

laten zweten, vocht laten verliezen, stoven zonder kleuren: bijvoorbeeld een ui glazig laten worden.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-s/

Sueren

Sueren (su´ e - ren) is een kooktechniek waarbij het gaat om overtollig water te lozen zonder het voedsel - bijvoorbeeld groenten - te laten kleuren. Dit "uitzweten" gebeurt in boter en in een gesloten pan, dus onder een deksel. Een ui glazig laten worden is een voorbeeld van sueren. Deze bereidingswijze wordt veel gebruikt als basis voor een s.....
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Sueren

Sueren

Laten zweten, vocht laten verliezen zonder te kleuren.
Glazig laten worden van bvb ui.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10190

Suéren

Stoven zonder kleuren.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10801
Geen exacte overeenkomst gevonden.