Zoek op

Tenach

Tenach zelfst.naamw. het heilige boek der joden   Voorbeeld: `De Tenach komt niet helemaal overeen met het Oude Testament van de christelijke Bijbel, omdat de boeken in een andere volgorde staan en er -althans in de katholieke traditie- een aantal boeken meer tot het Oude Testament gerek...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/Tenach

TENACH

1) Bijbel van het jodendom 2) Hebreeuwse bijbel 3) Joods heiligschrift 4) Joodse benaming voor het oude testament 5) Joodse heilige geschrift 6) Oude testament (24 boeken) 7) Oude testament (joods)
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/TENACH/1

Tenach

Het voornaamste boek in het jodendom. Tenach is een Hebreeuws acroniem dat is gevormd uit de eerste letters van de drie onderdelen waaruit het is opgebouwd: Thora (Wet), Nevi'iem (Profeten) en Ketoeviem (Geschriften).
Gevonden op http://historiek.net/zoeken/?q=Tenach

Tenach

De Tenach (Hebreeuws: תנ"ך - Tanach) is de bijbel van het jodendom. De Tenach bevat dezelfde 39 bijbelboeken als het Oude Testament, maar in een andere volgorde. Naast de Tenach kent het jodendom de Talmoed, die ook eisen en verhalen bevat. ==Het woord tenach== Tenach is een Hebreeuws acroniem dat is gevormd uit de eerste letters van de drie o....
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Tenach

Tenach

•titel van de Joodse Bijbel. De Tenach komt overeen met het "Oude Testament" in de Christelijke Bijbel; alleen staan de verschillende boeken waaruit hij bestaat in een andere volgorde.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/Tenach

Tenach

Oude Testament
Jaar van herkomst: 1912 (KKU )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Tenach

joods heilig boek, overeenkomend met het bijbelse Oude Testament
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10664

Tenach

De verzameling boeken die christenen Oude Testament noemen, duiden Joden aan met Tenach. Het woord TeNaCH is samengesteld uit de beginletters van de drie delen van de verzameling: Tora, Nebiim, Chetubim, dat wil zeggen Wet, Profeten en Geschriften.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10692

tenach

Oude Testament (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/tenach

Tenach

Torah, profeten en geschriften: wat inhoud betreft het Oude Testament van de protestanten, met andere volgorde. Ook wel de schriftelijke Tora.
Gevonden op http://www.katinkahesselink.net/faq/w_joods.html

Tenach

[Levensbeschouwing] Aanduiding - in een vorm van een afkorting - voor de joodse heilige boeken: Tora (Wet), Newi'iem (Profeten) en Chetoewiem (Geschriften)
Gevonden op https://quizlet.com/80749584/levensbeschouwing-begrippen-h6-2-flash-cards/

Tenach

[Geschiedenis] Het heilige boek van de joden
Gevonden op https://quizlet.com/94636606/geschiedenis-flash-cards/
Geen exacte overeenkomst gevonden.