Zoek op

VELOUTE

1) Stof
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/VELOUTE/1

VELOUTÉ

1) Fluweelachtig
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/VELOUTÉ/1

Velouté

is een soep die gezeefd en daarna gebonden wordt met een mengsel van eierdooier, room en boter. Daarna wordt er verfijnde garnituur aan toegevoegd zoals brunoise-, julienne-groenten, aspergepunten, dunne reepjes kipfilet of garnalen.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-v/

Velouté

Een velouté is een soep die gezeefd en daarna gebonden wordt met een mengsel van eierdooier, room en boter. Daarna wordt er verfijnde garnituur aan toegevoegd zoals gestoomde aspergepunten, dunne reepjes kipfilet of garnalen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Velouté

Zacht van smaak door toevoegen van een liaison, ook fluweelglans van bv. een saus
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Velouté

Potage waarvan het kooksap gebonden is, afgemaakt met een mengsel van eierdooiers en room
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

velouté

fluweelachtig (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/veloute
Geen exacte overeenkomst gevonden.