
velouté zelfst.naamw. Afbreekpatroon: ve·lou·té Verbuigingen: velouté's (meerv.) 
 zachte, gebonden soep (afgemaakt met een mengsel van eierdooiers en room) . 8 definities
Gevonden op 
https://www.woorden.org/woord/velouté

1) Fluweelachtige stof 2) Lichtgebonden soep 
Gevonden op 
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Veloute/1

1) Fluweelachtig 
Gevonden op 
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Velouté/1

Een velouté is een soep die gezeefd en daarna gebonden wordt met een mengsel van eierdooier, room en boter. Daarna wordt er verfijnde garnituur aan toegevoegd zoals gestoomde aspergepunten, dunne reepjes kipfilet of garnalen.
Gevonden op 
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Zacht van smaak door toevoegen van een liaison, ook fluweelglans van bv. een saus
Gevonden op 
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Zacht van smaak door toevoegen van een liaison, ook fluweelglans van bv. een saus
Gevonden op 
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

is een soep die gezeefd en daarna gebonden wordt met een mengsel van eierdooier, room en boter. Daarna wordt er verfijnde garnituur aan toegevoegd zoals brunoise-, julienne-groenten, aspergepunten, dunne reepjes kipfilet of garnalen.
Gevonden op 
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

 Potage waarvan het kooksap gebonden is, afgemaakt met een mengsel van eierdooiers en room
Gevonden op 
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
  Geen exacte overeenkomst gevonden.