Zoek op

ZWARTSTAARTHAAS

1) Zoogdier
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/ZWARTSTAARTHAAS/1

Zwartstaarthaas

De zwartstaarthaas of zwartstaartezelhaas (Lepus californicus) is een hazensoort uit het zuidwesten van de Verenigde Staten en Noord-Mexico. Het is de meest algemene soort ezelhaas. == Beschrijving == De zwartstaarthaas heeft zeer grote oren (9,9 tot 15 centimeter lang), vergelijkbaar met die van een ezel (vandaar de naam). De oren zijn bruin met ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwartstaarthaas

zwartstaarthaas

Slanke haas met lange poten, enorme oren en een zwarte staart. De opvallend lange oren helpen deze in woestijngebieden levende haas bij het afkoelen. Ook zijn ze handig om roofdieren eerder op te merken. De zwartstaarthaas kan snelheden halen van 56 kilometer per uur en sprongen maken van wel 7 meter.
Andere namen: zwartstaartezelhaas
Weten...
Gevonden op http://www.natuurinformatie.nl/ndb.wnf/natuurdatabase.nl/i000205.html

zwartstaarthaas

Slanke haas met lange poten, enorme oren en een zwarte staart. De opvallend lange oren helpen deze in woestijngebieden levende haas bij het afkoelen. Ook zijn ze handig om roofdieren eerder op te merken. De zwartstaarthaas kan snelheden halen van 56 kilometer per uur en sprongen maken van wel 7 meter. (zwartstaarthaas < haasachtigen < zoogdieren)
Gevonden op http://www.wnf.nl/nl/bibliotheek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.