overkruiden.nl

Deze woordenlijst kan afkomstig zijn van een online bron die niet meer beschikbaar is, of kan zijn samengesteld door externe bronnen. De informatie kan sinds de oorspronkelijke publicatie zijn veranderd. We raden aan om kritisch te zijn bij het beoordelen van de waarde en actualiteit ervan.
Categorie: Planten en dieren > een- en tweejarige kruiden
Datum & Land: 13/05/2013, NL
Woorden: 32


anijs
Anijs moet je niet verwarren met de boom steranijs

basilicum
Basilicum is een bekende smaakmaker in de Mediterrane keuken

chinese bieslook
chinese Bieslook is een vrij gemakkelijke plant om te houden en je hebt er veel plezier van in de keuken

citroengras
(sereh)Een andere naam voor citroengras is ook wel citronellagras of sereh

citroenkruid
Citroenkruid is een nuttige plant die op vele manieren gebruikt kan worden

citroenmelisse
Citroenmelisse is een kruid dat in veel recepten gebruikt kan worden

dille
Dille is een heerlijk fris kruid in sauzen

dragon
Franse dragon, Russische dragonDragon is een klassiek kruid in de Franse keuken

echte marjolein
(majoraan) Echte marjolein geeft een heerlijke geur aan je gerechten

echte kamille
Echte kamille heeft vrolijke witte bloempjes met gele harten

echte karwij (en/of ajowan)
Het kauwen op karwij zaden zorgt voor een zoetere adem

fenegriek
Fenegriek is een kruid dat gebruikt wordt in de Indiase keuken

gember
(djahé) Gember doet je misschien denken aan zoete gemberkoekjes en gebak

kalmoes
Kalmoes is niet het meest bekende keukenkruid in ons land

kardemom
Wist je dat je een frisse adem krijgt als je op kardemom zaadjes kauwt?

kervel
(echte kervel)Kervel heeft een lichte anijssmaak

kleine pimpernel
Kleine pimpernel is voor de meeste mensen niet een bekend kruid in de keuken

knoflook
Knoflook heeft een positieve werking voor de gezondheid

komijn
(djinten) Komijn zit natuurlijk in komijnekaas

koriander
( ketoembar) Van koriander kun je het blad, het zaad èn de stengels gebruiken

kurkuma
geelwortel

munt
Er bestaan vele soorten munt

oregano
(wilde marjolein) Oregano is een kruid dat gedroogd goed smaakt

paprika
(peper)De soort Capsicum annuum (paprika, peper) levert verschillende soorten vruchten, van zoete paprika's tot scherpe Spaanse pepers

peterselie
Peterselie is een bekende smaakmaker in de Nederlandse keuken

piri piri
De plant Capsicum frutescens (peper, tabasco, piri piri, etc) heeft net als Capsicum annuum (paprika, peper, etc)...

pompoen
Bij pompoenen denk je vaak gelijk aan Halloween

roomse kamille
Roomse kamille lijkt sterk op echte kamille

saffraan
Saffraan kun je gebruiken om gerechten te kleuren (denk aan saffraanrijst)

venkel
Venkel heeft een anijsachtige smaak

zoethout
Als je op zoethout kauwt, kauw je op gedroogde wortel van de zoethout plant

zwarte komijn
(nigella) Nigella (zwarte komijn) wordt weleens aangezien voor wild uienzaad