Zoek op

CARPACCIO

1) Dunne plakjes vlees 2) Italiaans voorgerecht 3) Voorgerecht
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/CARPACCIO/1

Carpaccio

Oorspronkelijk is het een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken, met name zeer fijngesneden plakjes rauw runderfilet. Tegenwoordig gebruikt men het ook als aanduiding voor het in zeer dunne plakjes snijden van groente, vis of vlees.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-c/

Carpaccio

[gerecht] - Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe ossenhaas, mayonaise, worcestersaus, Tabasco en witte peper, vaak geserveerd als voorgerecht. Tegenwoordig zijn er vele varianten, met ingrediënten als rauwe tonijn, marlijn, zalm en kalfsbiefstuk. Het gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Itali...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Carpaccio_(gerecht)

carpaccio

voorgerecht bestaande uit dunne plakjes rauwe ossenhaas
Jaar van herkomst: 1992 (Vogelaar in Raster 60, 70-74, 5 )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Carpaccio

Carpaccio is een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit zeer dungesneden plakjes rauw rundvlees met een vinaigrette van olijfolie en fijngesnipperde ui. De naam carpaccio wordt ondertussen ook gebruikt voor fijne sneetjes rauwe zalm of tonijn.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Carpaccio

Fijne plakjes rundvlees opgediend met olijfolie, kappertjes of mayonnaise. Het gerecht werd in 1950 gecreëerd in Venetië en dankt zijn naam aan een doek van de Venitiaanse schilder Vittore Carpaccio (15° eeuw) waarvan de werken in die periode in de stad werden tentoongesteld.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10715

Carpaccio

Een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken, dat bestaat uit zeer dun gesneden plakjes rauw rundvlees. Carpaccio is tegenwoordig een benaming voor de bereidingswijze, het heel dun in plakjes snijden van allerlei ingredienten. Bijvoorbeeld: er bestaat carpaccio van zalm, van vijgen en er zijn nog veel meer variaties. http://www.kokswereld.nl/con...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Carpaccio

Gerecht van flinterdun gesneden rauw (rund)vlees, bedruppeld met olijfolie en vinaigrette, soms met vlokken Parmezaanse kaas bedekt
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.