Azijn definities

Zoek op

azijn

azijn logo #1000de azijn zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ aˈzɛin ] Verbuigingen: azijnen (meerv.) vloeibare, zure smaakmaker, onder andere gebruikt in dressings en als conserveermiddel Voorbeelden: 'augurken ingemaakt in azijn' , 'wijnazijn' Synoniemen: edik Spreekwoorden en zegswijzen • men vangt meer vliegen met honing/stroop dan met
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/azijn

Azijn

Azijn logo #10101) Acetum 2) Antikalkmiddel 3) Bederfwerend middel 4) Bitter vocht 5) Conserveermiddel 6) Conserveervloeistof 7) Edik 8) Eek 9) Ingrediënt van ouzo 10) Inlegstof 11) Inmaakmiddel 12) Keukenvloeistof 13) Kleurloze vloeistof 14) Meerlaagse smaakmaker 15) Ontkalkingsmiddel 16) Schoonmaakmiddel 17) Smaakmaker
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Azijn/1

Azijn

Azijn logo #10101) Acetum 2) Bierazijn 3) Cillit 4) Edik 5) Eek 6) Snelazijn 7) Vinaigre 8) Zuur
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Azijn/1

azijn

azijn logo #11306zure vloeistof (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/azijn

azijn

azijn logo #11331zure vloeistof die gebruikt wordt om smaak aan gerechten te geven vb: wij doen altijd olie en azijn op de sla
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=azijn

azijn

azijn logo #10835vloeistof die bestaat uit verdund azijnzuur en onder andere gebruikt wordt om voedsel smaak te geven of te conserveren
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/azijn

azijn

azijn logo #11619vloeistof uit azijnzuur en water
Gevonden op https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

azijn

azijn logo #11344vloeistof uit azijnzuur en water
Jaar van herkomst: 1285-1286 (CG I 1, 1153 )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Azijn

Azijn logo #10396verdund azijnzuur, gebruikt om voedsel smaak te geven of te conserveren
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

azijn

azijn logo #10491Verdund azijnzuur, gebruikt om voedsel smaak te geven of te conserveren
Categorie: Materialen > azijnzuur.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

azijn

azijn logo #10519water of wijn met 1% azijnzuur, of meer, maar dan wordt het steeds sterker en kan je minder gebruiken, wordt het ook minder fijn Wijnazijn: uit wijn of sherry kan met behulp van azijnzuurbacteriën azijn ontstaan
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10519
Geen exacte overeenkomst gevonden.