
barderen werkw. Afbreekpatroon: bar·de·ren Verbuigingen: bardeerde Vervoegingen: gebardeerd (volt.deelw.)
voor het braden omwikkelen van gevogelte, wild of vlees met dunne plakjes spek Voorbeeld: 'Vers spek is meestal buikspek, doorregen spek van de varkensbuik. Het meeste spek dat we eten is buikspek. Maar je hebt ook vetspek, het egaal ...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/barderen

1) Bereidingswijze 2) Bereidingswijze van vlees 3) Keukenterm 4) Vlees beleggen met dunnen plakjes spek
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Barderen/1

beleggen of omwikkelen met dunne plakjes spek alvorens te braden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/barderen

techniek waarbij vlees wordt ingepakt met spek alvorens het snel en door middel van droge hitte wordt gebraden. Bijvoorbeeld slavink.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

vlees met spek omwikkelen
Jaar van herkomst: 1961 (GVD )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Een term uit de Franse klassieke keuken waarmee men het vooraf bedekken of omwikkelen van een stuk vis, vlees of groente bedoelt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10190

Het omwikkelen of bedekken met plakjes spek van mager vlees, wild of gevogelte die anders te veel zouden uitdrogen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

(van het Franse barder) gevogelte, vlees, wild of vis voor het braden met vet spek omwikkelen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Het omwikkelen of bedekken met plakjes spek van mager vlees, wild of gevogelte die anders te veel zouden uitdrogen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Met dunne plakken (bardes) spek beleggen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Vlees en of wild bedekken met een lapje spek om uitdrogen tijdens het bakken of braden te voorkomen. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Het omwikkelen van een te bereiden gerecht met zuiver wit spek. Het vet uit het spek voorkomt het uitdrogen van fijn en mager vlees tijdens het braden of roosteren.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Met dunne plakken (bardes) spek beleggen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Met spek omwikkelen, of met spek bedekken, meestal om teer vlees te beschermen tegen te veel hitte
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Tijdens het bereiden van groot vlees voorkomt spek uitdroging van het vlees. Er zijn verschillende manieren om spek te gebruiken bij de bereiding van vlees. Barderen: Vlees bedekken met lapjes spek om uitdrogen te voorkomen tijdens de bereiding. Het spek kan eventueel na de bereiding verwijderd worden.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcb.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.