barderen werkw. Verbuigingen: bardeerde Verbuigingen: gebardeerd voor het braden omwikkelen van gevogelte, wild of vlees met dunne plakjes spek Gevonden op https://woorden.org/woord/barderen
Een term uit de Franse klassieke keuken waarmee men het vooraf bedekken of omwikkelen van een stuk vis, vlees of groente bedoelt. Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10190
Het omwikkelen of bedekken met plakjes spek van mager vlees, wild of gevogelte die anders te veel zouden uitdrogen Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10360
Barderen is het omwikkelen van gevogelte, wild of vlees met lapjes vers vet spek om te vermijden dat het vlees uitdroogt tijdens het bakken. Het spek wordt vastgemaakt met keukengaren en wordt verwijderd voor het opdienen. Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10396
Het omwikkelen of bedekken met plakjes spek van mager vlees, wild of gevogelte die anders te veel zouden uitdrogen. Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10403
Het omwikkelen van een te bereiden gerecht met zuiver wit spek. Het vet uit het spek voorkomt het uitdrogen van fijn en mager vlees tijdens het braden of roosteren.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10914
techniek waarbij vlees wordt ingepakt met spek alvorens het snel en door middel van droge hitte wordt gebraden. Bijvoorbeeld slavink.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding
Tijdens het bereiden van groot vlees voorkomt spek uitdroging van het vlees. Er zijn verschillende manieren om spek te gebruiken bij de bereiding van vlees. Barderen: Vlees bedekken met lapjes spek om uitdrogen te voorkomen tijdens de bereiding. Het spek kan eventueel na de bereiding verwijderd worden. Gevonden op https://sjeef.nl/Recepten/ABC/abcb.phpl