
de bavarois zelfst.naamw. (m.) Verbuigingen: bavarois Verbuigingen: bavaroistje
een koud dessert dat bereid wordt met gelatine, vruchtenmoes en slagroom Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/bavarois

1) Schuimige slagroompudding 2) Frans nagerecht 3) Koud nagerecht 4) Franse pudding 5) Schuimig gebakje 6) Romig nagerecht 7) Pudding met eieren 8) Pudding 9) Nagerecht 10) Zuivelproduct 11) Instantpudding 12) Luchtig nagerecht 13) Gerecht 14) Luchtige pudding 15) Slagroompudding 16) Patisserie 17) Dessert
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bavarois/1

nagerecht, ijsgerecht (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/bavarois

koude, luchtige pudding op basis van geslagen room en vaak vruchtenmoes, gebonden met gelatine en eieren nagerecht bestaande uit bavarois hartig gerecht op basis van groentemoes, bereid zoals bavarois
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/bavarois

Voor een vruchtenbavarois worden zachte vruchten gebruikt, zoals aardbeien, frambozen en abrikozen. Een bavarois bevat geen klontjes, en moet geheel glad zijn.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bavarois

Een romig dessert, dikwijls verstevigd met gelatine.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10329

Een bavarois is een luchtig dessert met gelatine als bindmiddel. Stijfgeklopte eiwitten maken de bereiding luchtiger. Een opgesteven bavarois kunt u mooi ontvormen als u de vorm zo hoog mogelijk vult. Zo vermijdt u dat de bavarois inzakt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Een luchtig slagroom en-of eiwitpudding gebonden met gelatine. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Een bavarois is een luchtig dessert met gelatine als bindmiddel. Stijfgeklopte eiwitten maken de bereiding luchtiger. Een opgesteven bavarois kunt u mooi ontvormen als u de vorm zo hoog mogelijk vult. Zo vermijdt u dat de bavarois inzakt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Een luchtig slagroom en/of eiwitpudding gebonden met gelatine.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.