
de bavarois zelfst.naamw. (v.) Afbreekpatroon: ba·va·rois Verbuigingen: bavarois (meerv.) Verbuigingen: bavaroistje (verkleinwoord)
een koud dessert dat bereid wordt met gelatine, vruchtenmoes en slagroom Voorbeeld: 'Een bavarois stijft, in tegenstelling tot de meeste puddingen, niet op met behulp van zetmeel maar door middel van eieren e...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/bavarois

1) Dessert 2) Frans nagerecht 3) Franse pudding 4) Gerecht 5) Instantpudding 6) Koud nagerecht 7) Luchtig nagerecht 8) Luchtige pudding 9) Nagerecht 10) Patisserie 11) Pudding 12) Schuimig gebakje 13) Schuimige slagroompudding 14) Slagroompudding 15) Toetje 16) Zuivelproduct
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bavarois/1

1) Toetje
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bavarois/1

nagerecht, ijsgerecht (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/bavarois

koude, luchtige pudding op basis van geslagen room en vaak vruchtenmoes, gebonden met gelatine en eieren
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/bavarois

Een bavarois (Frans voor Beiers) is een luchtige pudding, een nagerecht, die in een vorm wordt gegoten, gekoeld en gestort of in de vorm geserveerd wordt. In de gastronomie worden twee soorten bavaroises onderscheiden: Voor een vruchtenbavarois worden zachte vruchten gebruikt, zoals aardbeien, frambozen en abrikozen. Verse kiwi, mango of ananas mo...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bavarois

Een romig dessert, dikwijls verstevigd met gelatine.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10329

Een bavarois is een luchtig dessert met gelatine als bindmiddel. Stijfgeklopte eiwitten maken de bereiding luchtiger. Een opgesteven bavarois kunt u mooi ontvormen als u de vorm zo hoog mogelijk vult. Zo vermijdt u dat de bavarois inzakt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Een luchtig slagroom en-of eiwitpudding gebonden met gelatine. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Een bavarois is een luchtig dessert met gelatine als bindmiddel. Stijfgeklopte eiwitten maken de bereiding luchtiger. Een opgesteven bavarois kunt u mooi ontvormen als u de vorm zo hoog mogelijk vult. Zo vermijdt u dat de bavarois inzakt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Een luchtig slagroom en/of eiwitpudding gebonden met gelatine.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.