
de bavarois zelfst.naamw. (v.) Afbreekpatroon: ba·va·rois Verbuigingen: bavarois (meerv.) Verbuigingen: bavaroistje (verkleinwoord)
een koud dessert dat bereid wordt met gelatine, vruchtenmoes en slagroom Voorbeeld: 'Een bavarois stijft, in tegenstelling tot de meeste puddingen, niet op met behulp van zetmeel maar door middel van eieren e...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/bavarois

1) Toetje 2) Zuivelproduct 3) Frans nagerecht 4) Pudding 5) Franse pudding 6) Instantpudding 7) Romig nagerecht 8) Luchtige pudding 9) Luchtig nagerecht 10) Nagerecht 11) Gerecht 12) Slagroompudding 13) Pudding met eieren 14) Schuimige slagroompudding 15) Schuimig gebakje 16) Koud nagerecht 17) Patisserie
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bavarois/1

nagerecht, ijsgerecht (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/bavarois

koude, luchtige pudding op basis van geslagen room en vaak vruchtenmoes, gebonden met gelatine en eieren
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/bavarois

Een bavarois (Frans voor Beiers) is een luchtige pudding, een nagerecht, die in een vorm wordt gegoten, gekoeld en gestort of in de vorm geserveerd wordt. In de gastronomie worden twee soorten bavaroises onderscheiden: Voor een vruchtenbavarois worden zachte vruchten gebruikt, zoals aardbeien, frambozen en abrikozen. Verse kiwi, mango of ananas mo...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bavarois

Een romig dessert, dikwijls verstevigd met gelatine.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10329

Een bavarois is een luchtig dessert met gelatine als bindmiddel. Stijfgeklopte eiwitten maken de bereiding luchtiger. Een opgesteven bavarois kunt u mooi ontvormen als u de vorm zo hoog mogelijk vult. Zo vermijdt u dat de bavarois inzakt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Een luchtig slagroom en-of eiwitpudding gebonden met gelatine. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Een bavarois is een luchtig dessert met gelatine als bindmiddel. Stijfgeklopte eiwitten maken de bereiding luchtiger. Een opgesteven bavarois kunt u mooi ontvormen als u de vorm zo hoog mogelijk vult. Zo vermijdt u dat de bavarois inzakt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Een luchtig slagroom en/of eiwitpudding gebonden met gelatine.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.