Bechamelsaus definities

Zoek op

Bechamelsaus

Bechamelsaus logo #10101) Gebonden melksaus 2) Melksaus 3) Met roux bereide melksaus 4) Saus 5) Witte saus
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bechamelsaus/1

bechamelsaus

bechamelsaus logo #11306melksaus (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/bechamelsaus

Bechamelsaus

Bechamelsaus logo #10361Saus op basis van melk en roux: 1 liter melk koken, roux (40gr boter + 30gr bloem) eronder roeren en kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

bechamelsaus

bechamelsaus logo #11344melksaus
Jaar van herkomst: 1847 (KKU )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Bechamelsaus

Bechamelsaus logo #10384Saus gebaseerd op melk en roux (een roux wordt gemaakt met boter en bloem). De melk wordt gekookt en de roux wordt er dan ondergemengd. Nadien kan je nog kruiden zoals peper en zout toevoegen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Bechamelsaus

Bechamelsaus logo #10396Saus op basis van melk en roux: 1 liter melk koken, roux (40gr boter + 30gr bloem) eronder roeren en kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Béchamelsaus

Béchamelsaus logo #10990 Witte melksaus gebonden dmv een roux (Zie daar) Genoemd naar de hofmeester van Lodewijk XIV, de markies van Béchamel
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.