Zoek op

BEETGAAR

1) Al dente 2) Licht gekookt 3) Lichtgekookt
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/BEETGAAR/1

Beetgaar

of bijtgaar: is een aanduiding voor de graad van gaarheid, waarbij het voedsel enige stevigheid behoudt. Dat wil zeggen dat het voedsel een textuur bezit die bij het erin bijten nog steeds duidelijk valt waar te nemen, nog enige weerstand heeft. Deze term wordt met name gebruikt bij de bereiding van groenten en pasta: groenten zijn gaar, maar nog k...
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-b/

Beetgaar

Beetgaar (ook bijtgaar) is het zodanig hebben gekookt van bijvoorbeeld groenten, dat deze net gaar zijn. Dat wil zeggen dat ze een textuur bezitten die bij het erin bijten nog steeds duidelijk valt waar te nemen, nog enige weerstand heeft. == Al dente == Bij pastagerechten duidt men dit vaak aan met de Italiaanse term al dente. Als pasta`s te lan....
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Beetgaar

Beetgaar

Ook `al dente` genoemd.
Hierbij is het voedsel wel gaar maar nog een beetje stevig.
Het valt dus niet slap in je mond uit elkaar als je een hap neemt.
De term wordt met name gebruikt bij de bereiding van groenten en pasta.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10190

Beetgaar

Ook `al dente` genoemd. Stadium van gaarheid waarbij het voedsel enige stevigheid behoudt; de term wordt met name gebruikt bij de bereiding van groenten en pasta
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Beetgaar

Synoniem voor ‘al dente’. Het betekent dat de groenten of de pasta gaar zijn, maar nog krokant.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Beetgaar

Ook ` al dente ` genoemd. Stadium van gaarheid waarbij het voedsel enige stevigheid behoudt; de term wordt met name gebruikt bij de bereiding van groenten en pasta.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Beetgaar

Gaarheid waarbij het voedsel zijn stevigheid behoud.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

beetgaar

Aanduiding voor de graad van gaarheid, voor groenten gaar maar nog knapperig, voor deegwaren gaar maar nog stevig.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Beetgaar

Gaarheid waarbij het voedsel zijn stevigheid behoud
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.