Zoek op

Bruineren

Het bruin laten kleuren van voedsel in een droge pan of in een pan met margarine of een andere vetstof (bijv. uien, bloem voor een roux)
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Bruineren

Het bruin laten kleuren van voedsel in een droge pan of in een pan met margarine of een andere vetstof (bijv. uien, bloem voor een roux).
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Bruineren

[Mil. Woordenboek, spelling van 1861 ``Bruineren``] Door B. van den loop, verstaat men op de buitenoppervlakte daarvan
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/land016mili01_01/land016mili01_01_0003.htm

Bruineren

is het bruin laten kleuren van voedsel in een droge pan (bijvoorbeeld zaden en geschaafde noten) of in een pan met boter of een andere vetstof (bijvoorbeeld bloem voor een bruine roux, uien enz.).
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-b/

Bruineren

Het licht kleuren van groenten (bv ui) waardoor smaakstoffen vrij komen
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

bruineren

polijsten (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/bruineren

bruineren

Het bruinmaken van gepolijste en geglansde sneden door de boekbinder;De graveur gebruikt een bruineer- of polijststaal om de kanten van te scherp afdrukkende lijnen af te ronden.
Gevonden op http://www.de-proefpers.nl/graf/w/bru02.html

BRUINEREN

1) Keukenterm 2) Polijsten
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/BRUINEREN/1
Geen exacte overeenkomst gevonden.