
I brut bijv.naamw.
smaak van mousserende wijn die het tegendeel van zoet is, absoluut droog II de brut zelfst.naamw. (m.) Verbuigingen: bruts
soort champagne die maar één keer gegist heeft met een minimale toevoeging van suiker of zoetmiddel Gevonden op
https://woorden.org/woord/brut

1) Droog (champagne) 2) Droog 3) Zeer droog 4) Sec 5) Droog van champagne 6) Nauwelijks gezoete champagne 7) Smaakaanduiding voor champagne 8) Zeer droge champagne 9) Zeer droge wijn 10) Droge champagne 11) Alcoholische drank 12) Champagne 13) Niet zoet 14) Smaakaanduiding van champagne
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Brut/1

droog (van champagne)
Jaar van herkomst: 1984 (GVD )
Gevonden op
https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

FR; aanduiding voor een mousserende wijn waarbij het suikergehalte lager is dan 15 gram-liter, meestal is het ook lager. Vergelijk: extra brut, brut nature DE: herb; IT: bruto of brut, vino frizzante, secco
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10519

zeer droge, mousserende wijnen.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10693

droog van champagne (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://etymologiebank.nl/trefwoord/brut

Brut is een term die gebruikt wordt bij mousserende wijnen (zoals Champagne, Prosecco, Cava) om de hoeveelheid restsuiker aan te geven. De totale schaal die gebruikt wordt bevat – van heel droog naar heel zoet – de classificaties Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra-Sec (of Extra-Dry), Sec (of Dry), Demi-Sec en Doux. ‘Brut’ geeft dus aan da...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/brut/
Geen exacte overeenkomst gevonden.