
de carpaccio zelfst.naamw. (m.)
een Italiaans gerecht van dungesneden rauwe runderlende (contrefilet, maar zonder vet randje, en ontdaan van alle kleine ongerechtigheden), met een dressing van mayonaise met wat citroensap, worcestersaus, melk, zout en peper Gevonden op
https://woorden.org/woord/carpaccio

1) Voorgerecht 2) Italiaans voorgerecht 3) Visgerecht 4) Gerecht 5) Italiaans gerecht 6) Vleeswaren 7) Dunne plakjes vlees 8) Vleesgerecht
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Carpaccio/1

voorgerecht bestaande uit dunne plakjes rauwe ossenhaas
Jaar van herkomst: 1992 (Vogelaar in Raster 60, 70-74, 5 )
Gevonden op
https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Carpaccio is een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit zeer dungesneden plakjes rauw rundvlees met een vinaigrette van olijfolie en fijngesnipperde ui. De naam carpaccio wordt ondertussen ook gebruikt voor fijne sneetjes rauwe zalm of tonijn.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10377

Fijne plakjes rundvlees opgediend met olijfolie, kappertjes of mayonnaise. Het gerecht werd in 1950 gecreëerd in Venetië en dankt zijn naam aan een doek van de Venitiaanse schilder Vittore Carpaccio (15° eeuw) waarvan de werken in die periode in de stad werden tentoongesteld.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10715

Oorspronkelijk is het een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken, met name zeer fijngesneden plakjes rauw runderfilet. Tegenwoordig gebruikt men het ook als aanduiding voor het in zeer dunne plakjes snijden van groente, vis of vlees.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10945

Gerecht van flinterdun gesneden rauw (rund)vlees, bedruppeld met olijfolie en vinaigrette, soms met vlokken Parmezaanse kaas bedekt
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10990

voorgerecht bestaande uit dunne plakjes rauwe ossenhaas (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://etymologiebank.nl/trefwoord/carpaccio

Een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken, dat bestaat uit zeer dun gesneden plakjes rauw rundvlees. Carpaccio is tegenwoordig een benaming voor de bereidingswijze, het heel dun in plakjes snijden van allerlei ingrediënten. Bijvoorbeeld: er bestaat carpaccio van zalm, van vijgen en er zijn nog veel meer variaties.
Gevonden op
https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.