
chemiseren werkw. Afbreekpatroon: che·mi·se·ren Verbuigingen: chemiseerde Vervoegingen: gechemiseerd (volt.deelw.)
1) bekleden 2) de binnenzijde van een vorm met gelei bedekken Voorbeeld: 'De invloed van de Franse keuken en Franse taal is nog veel groter. Termen als fricassée, entrecote, tournedos, en langoustine...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/chemiseren

Overtrekken (van buiten), bekleden (van binnen) met een laagje farce, gelei, bardes, spek, enz. Fr. chemiser.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Vorm bekleden met gelei of consumptie- ijs. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Overtrekken (van buiten), bekleden (van binnen) met een laagje farce, gelei, bardes, spek, enz.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Het bekleden van een vorm met een laag gelei
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Een vorm bekleden met een laagje gelei, ijs of een andere substantie voor decoratieve of functionele doeleinden.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.