aromatisch gras met een citroensmaak dat in verschillende variëteiten voorkomt en waarvan de bladeren in Aziatische gerechten worden meegekookt of meegestoofd Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/citroengras
Citroengras of sereh is een grassoort die naar citroen smaakt. In de Indonesische en Chinese keuken wordt het kruid gebruikt in marinades, soepen of rijstgerechten. U kunt het onderste gedeelte zeer fijn snijden en aan het gerecht toevoegen. Voor soepen snijdt u het citroengras in grovere stukken van ongeveer twee cm en gebruikt u het als smaakmake... Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10377
Citroengras of sereh is een grassoort die naar citroen smaakt. In de Indonesische en Chinese keuken wordt het kruid gebruikt in marinades, soepen of rijstgerechten. U kunt het onderste gedeelte zeer fijn snijden en aan het gerecht toevoegen. Voor soepen snijdt u het citroengras in grovere stukken van ongeveer twee cm en gebruikt u het als smaakmake... Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10396
(Latijnse naam: Cymbopogon citratus) Bladeren, stengels en etherische olie. Ontsmettend. Als olie: tegen ringworm, schurft en reumatische pijnen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11007