Flamberen definities

Zoek op
Zie ook: flambeer

flamberen

flamberen logo #1000flamberen werkw. Uitspraak: [ flɑmˈberə(n) ] Afbreekpatroon: flam·be·ren Vervoegingen: flambeerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft geflambeerd (volt.deelw.) een gerecht met alcohol overgieten en die in brand steken Voorbeeld: 'roomijs met geflambeerde ananas' 17 definities...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/flamberen

Flamberen

Flamberen logo #10101) Afbranden van een gerecht 2) Bereiden met brandende alcohol 3) Bereidingswijze 4) Berispen 5) Blakeren 6) In vlam zetten 7) Keukenterm 8) Kiemvrij maken 9) Licht roosteren 10) Over de vlam afzengen 11) Roosten 12) Zengen
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Flamberen/1

Flamberen

Flamberen logo #10101) Berispen 2) Roosten 3) Roosteren 4) Zengen
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Flamberen/1

flamberen

flamberen logo #11306op smaak brengen met brandende cognac, rum, etc. (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/flamberen

Flamberen

Flamberen logo #10361Een gerecht met alcohol overgieten en dit doen ontvlammen, zodat de alcohol verbrandt en het gerecht wel het speciale aroma krijgt.
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

flamberen

flamberen logo #11331er sterke drank over schenken en die aansteken vb: het vlees werd door de ober geflambeerd
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=flamberen

Flamberen

Flamberen  logo #10945Een gerecht overgieten met drank, en deze aansteken de bedoeling is het aroma over te houden
Gevonden op http://www.rrr.nl

Flamberen

Flamberen logo #10945het in brand steken van een vloeistof met een hoog alcoholgehalte (whisky, cognac, rum, enz.), met de bedoeling de alcohol te laten vervliegen en alleen het aroma (de geur, de smaak) te behouden op of in het gerecht.
Gevonden op http://www.rrr.nl

flamberen

flamberen logo #10835 1) een gerecht overgieten met drank met een hoog alcoholgehalte en deze vervolgens aansteken om het bereide voedsel verder op smaak te brengen 2) een geslacht dier ontdoen van haren of veren door deze met vuur weg te schroeien
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/flamberen

Flamberen

Flamberen logo #11178Met een (verwarmde) alcohol-houdende drank overgieten waarna een gedeelte van de alcohol wordt verbrand.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

Flamberen

Flamberen logo #10360Het doen branden van een vloeistof met een hoog alcoholgehalte (vb: Cognac) met de bedoeling de alcohol te laten vervliegen en alleen het aroma te behouden
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Flamberen

Flamberen logo #10377Flamberen is een gerecht overgieten met een sterk alcoholische drank en dan onmiddellijk in brand steken. Zo krijgt het gerecht een fijnere smaak. Flamberen kan met cognac, armagnac, whisky, wodka, gin of rum.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Flamberen

Flamberen logo #10384Een gerecht met alcohol overgieten en dan laten ontvlammen zodat de alcohol verbrandt en het gerecht zijn specifieke smaak krijgt.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Flamberen

Flamberen logo #10403Het doen branden van een vloeistof met een hoog alcoholgehalte (vb: Cognac) met de bedoeling de alcohol te laten vervliegen en alleen het aroma te behouden.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Flamberen

Flamberen logo #10827Door middel van een sein (vlag of schot) duidelijk maken dat een manoeuvre niet zoals gewenst wordt uitgevoerd. Wordt opgevat als een reprimande.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10827

Flamberen

Flamberen logo #10877Een gerecht overgieten met drank, en deze aansteken de bedoeling is het aroma over te houden
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

flamberen

flamberen logo #10914Overgieten van een heet gerecht met opgewarmde sterk alcoholische drank (jenever, cognac, …) en het in brand steken ervan.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Flamberen

Flamberen logo #10945Fr. flamber. 1. Schroeien, zengen, verzengen van haarwild, wild zwijn, nl. kop, ham, rug (zgn. cimier) : van reeds geplukt gevogelte, om haren en stoppel­ veertjes weg te schroeien. Waar geen slachthuizen zijn `brand til men nog dikwij Is geslachte varkens, 'waarbij dus de stoppels nog in de huid blijven zitten.
2. Laten opvlammen van cognac, ...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Flamberen

Flamberen logo #10990 Het in brand steken van een verwarmde, sterk alcoholische drank die dan brandend over een gerecht geschonken wordt Hierbij verbrandt de alcohol en blijft het aroma achter, dat smaakverhogend werkt
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Flamberen

Flamberen logo #11588Het in de brand steken van een verwarmde, sterk alcoholische drank die dan brandend over een gerecht geschonken wordt. Hierbij verbrand de alcohol en blijft het aroma achter, dat smaakverhogend werkt.
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcf.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.