Zie ook:
flambeer

flamberen werkw. Uitspraak: [ flɑmˈberə(n) ] Afbreekpatroon: flam·be·ren Vervoegingen: flambeerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft geflambeerd (volt.deelw.)
een gerecht met alcohol overgieten en die in brand steken Voorbeeld: 'roomijs met geflambeerde ananas' 17 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/flamberen

1) Afbranden van een gerecht 2) Bereiden met brandende alcohol 3) Bereidingswijze 4) Berispen 5) Blakeren 6) In vlam zetten 7) Keukenterm 8) Kiemvrij maken 9) Licht roosteren 10) Over de vlam afzengen 11) Roosten 12) Zengen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Flamberen/1

1) Berispen 2) Roosten 3) Roosteren 4) Zengen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Flamberen/1

op smaak brengen met brandende cognac, rum, etc. (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/flamberen

Een gerecht met alcohol overgieten en dit doen ontvlammen, zodat de alcohol verbrandt en het gerecht wel het speciale aroma krijgt.
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/
er sterke drank over schenken en die aansteken vb: het vlees werd door de ober geflambeerd
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=flamberen

Een gerecht overgieten met drank, en deze aansteken de bedoeling is het aroma over te houden
Gevonden op
http://www.rrr.nl

het in brand steken van een vloeistof met een hoog alcoholgehalte (whisky, cognac, rum, enz.), met de bedoeling de alcohol te laten vervliegen en alleen het aroma (de geur, de smaak) te behouden op of in het gerecht.
Gevonden op
http://www.rrr.nl
1) een gerecht overgieten met drank met een hoog alcoholgehalte en deze vervolgens aansteken om het bereide voedsel verder op smaak te brengen
2) een geslacht dier ontdoen van haren of veren door deze met vuur weg te schroeien
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/flamberen

Met een (verwarmde) alcohol-houdende drank overgieten waarna een gedeelte van de alcohol wordt verbrand.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

Het doen branden van een vloeistof met een hoog alcoholgehalte (vb: Cognac) met de bedoeling de alcohol te laten vervliegen en alleen het aroma te behouden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Flamberen is een gerecht overgieten met een sterk alcoholische drank en dan onmiddellijk in brand steken. Zo krijgt het gerecht een fijnere smaak. Flamberen kan met cognac, armagnac, whisky, wodka, gin of rum.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Een gerecht met alcohol overgieten en dan laten ontvlammen zodat de alcohol verbrandt en het gerecht zijn specifieke smaak krijgt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Het doen branden van een vloeistof met een hoog alcoholgehalte (vb: Cognac) met de bedoeling de alcohol te laten vervliegen en alleen het aroma te behouden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Door middel van een sein (vlag of schot) duidelijk maken dat een manoeuvre niet zoals gewenst wordt uitgevoerd. Wordt opgevat als een reprimande.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10827

Een gerecht overgieten met drank, en deze aansteken de bedoeling is het aroma over te houden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Overgieten van een heet gerecht met opgewarmde sterk alcoholische drank (jenever, cognac, …) en het in brand steken ervan.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Fr. flamber. 1. Schroeien, zengen, verzengen van haarwild, wild zwijn, nl. kop, ham, rug (zgn. cimier) : van reeds geplukt gevogelte, om haren en stoppel veertjes weg te schroeien. Waar geen slachthuizen zijn `brand til men nog dikwij Is geslachte varkens, 'waarbij dus de stoppels nog in de huid blijven zitten.
2. Laten opvlammen van cognac, ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Het in brand steken van een verwarmde, sterk alcoholische drank die dan brandend over een gerecht geschonken wordt Hierbij verbrandt de alcohol en blijft het aroma achter, dat smaakverhogend werkt
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Het in de brand steken van een verwarmde, sterk alcoholische drank die dan brandend over een gerecht geschonken wordt. Hierbij verbrand de alcohol en blijft het aroma achter, dat smaakverhogend werkt.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcf.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.