Zoek op

Geotextiel

Geotextielen zijn doorlaatbare textielen die gebruikt worden in combinatie met grond, in water- en wegenbouwkundige toepassingen. De geotextielen kunnen volgens de wijze van fabricage onderverdeeld worden in geweven, niet-geweven en gebreid textiel. De materialen die meestal gebruikt worden om geotextielen te vervaardigen, zijn polypropyleen en po...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Geotextiel

geotextiel

Geotextiel is een kunststof weefsel met de volgende eigenschappen: - waterdoorlatend - rot niet - schimmelt niet - heeft rek - heeft grote breuksterkte - is bestendig tegen alle natuurlijke stoffen die in de bodem voorkomen. Geotextiel wordt gebruikt voor drainage en tegen afschuiven van grond van een dijk, tegen piping en tegen uitsp...
Gevonden op http://www.joostdevree.nl/shtmls/geotextiel.shtml

geotextiel

Elk doordringbare textiel dat wordt gebruikt met fundering, aarde, steen, grond of elke andere stof verwant aan de geotechniek, als een integraal deel van door de mens vervaardigde producten, structuren of systemen.
Categorie: Materialen > geosynthetsiche stof.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

geotextiel

Syn.: geokunstof Def.: een vlak doorlatend weefsel of vlies, in contact met grond en-of andere materialen toegepast in geotechnische en civieltechnische constructies Toelichting: Kunststof doek dat bij voorbeeld op zand of klei wordt toegepast om uitspoeling ervan te voorkomen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10880

Geotextiel

Een geotextiel is een doorlaatbaar textiel die met name gebruikt wordt voor het filteren of draineren van vocht en water.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10886
Geen exacte overeenkomst gevonden.