HACCP definities

Zoek op

HACCP

HACCP logo #11030HACCP staat voor 'Hazard Analysis of Critical Control Points'. Met HACCP worden (potentiële) gevaren met betrekking tot de voedselveiligheid op systematische wijze geïdentificeerd, geëvalueerd en beheerst in plaats van achteraf gecontroleerd. Voedingsmiddelenbedrijven zijn wettelijk verplicht de HACCP principes toe te passen. HACCP is een method...
Gevonden op https://bierwoordenboek.com/HACCP.ashx

HACCP

HACCP logo #11510Gevarenanalyse en kritische controlepunten (HACCP) is een systeem dat gevaren voor de voedselveiligheid detecteert, evalueert en beheerst. Het wordt door levensmiddelenbedrijven gebruikt om te zorgen voor veilig(e) productie, opslag en vervoer van levensmiddelen.
Gevonden op https://efsa.europa.eu/nl/glossary-taxonomy-terms/h

HACCP

HACCP logo #10165Hazardous Analyses Critical Control Points. Hygiënische eisen gesteld aan het klaarmaken, serveren en aanbieden van voedselproducten.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10165

HACCP

HACCP logo #10352HACCP staat voor `Hazard Analysis Critical Point` benadering. Europese wetgeving heeft bepaald dat alle fabrikanten die levensmiddelen geschikt voor de menselijke consumptie produceren een systeem moeten ontwikkelen dat de basiselementen van HACCP bevat. HACCP is een systematische benadering om de veiligheid van voedsel zoveel mogelijk te kunnen wa...
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10352

HACCP

HACCP logo #10412Hazard Analysis Critical Control Points. HACCP is een preventief systeem. Door de gezondheidsrisico`s in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van het product verhoogd. Meer specifiek: Een `Hazard` is een gevaar dat redelijkerwijs in een product aanwezig zou kunnen zijn en zod...
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10412

HACCP

HACCP logo #10441Hazard Analysis Critical Control Points, wettelijk verplicht kwaliteitssysteem voor levensmiddelenbedrijven.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10441

HACCP

HACCP logo #11075Hazard Analysis Critical Control Points, wettelijk verplicht kwaliteitssysteem voor levensmiddelenbedrijven.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/11075

haccp

haccp logo #11557Een systematische aanpak om de veiligheid van voedsel, medicijnen e.d. te optimaliseren. Bedrijven in deze branche zijn verplicht een haccp-plan te hebben.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/11557

HACCP

HACCP logo #11302HACCP is de afkorting voor 'Hazard Analysis Critical Control Points'. Dit is een methode waarmee alle gevaren in diervoeding en levensmiddelen worden gecontroleerd. Met de HACCP-methode worden gevaren in voedsel geëlimineerd, voorkomen of tot een niveau gebracht dat aanvaardbaar is. Zo wordt bijvoorbeeld voorkomen dat mensen ernstig ziek kunnen wo...
Gevonden op https://ensie.nl/definitie/HACCP

HACCP

HACCP logo #10756'HACCP', de afkorting voor 'H'azard 'A'nalysis and 'C'ritical 'C'ontrol 'P'oints', is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevar...
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/HACCP

HACCP

HACCP logo #10328[Afkortingen in de zorgsector] Hazard Analyses Critical Control Points.
Gevonden op https://verpleging-verzorging.nl/afkortingen/
Geen exacte overeenkomst gevonden.