Zoek op

INKOKEN

1) Bereidingswijze 2) Dikker doen worden door verdamping 3) Inbinden 4) Indikken 5) Kleiner worden van volume 6) Verdikken
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/INKOKEN/1

Inkoken

of reduceren is saus, fond of andere vloeistof in hoeveelheid laten verminderen door deze een tijdje in een open pot of pan te laten koken. Op die manier verdampt de overbodige vloeistof en wordt de saus dikker. De smaakintensiteit (concentratie) neemt erdoor toe. Bij gebruik van zuivelproducten in sauzen moet dat bij een lagere temperatuur gebeure...
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-i/

Inkoken

Het verhitten van een vloeistof in een open pan met als doel de smaak te concentreren en de hoeveelheid te verminderen doordat een deel van de vloeistof verdampt. Deze techniek wordt toegepast bij o.a. de bereiding van fonds, glaces en sauzen
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Inkoken

Een gerecht inkoken is de saus of fond in het gerecht verminderen door het een tijdje in een open pot of pan te laten koken. Op die manier verdampt de overbodige vloeistof en wordt de saus smaakvoller en dikker.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Inkoken

Het door middel van hard koken een teveel aan vocht laten verdampen, waardoor de smaak intensiever wordt en het gerecht steviger.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

inkoken

Door enige tijd zonder deksel te koken het oorspronkelijk volume vloeistof of saus verminderen (door verdamping van water).
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Inkoken

Het verwarmen van vloeistoffen om deze te concentreren en te verminderden
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.