
inkoken werkw. Afbreekpatroon: in·ko·ken Verbuigingen: kookte in Vervoegingen: ingekookt (volt.deelw.)
, door verdamping bij het kookpunt het volume van een vloeistof verkleinen Voorbeeld: 'Het mengsel werd enige tijd ingekookt en lichtjes gebonden.' . Synoniemen: inbinden indikken verdikken 7 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/inkoken

1) Bereidingswijze 2) Dikker doen worden door verdamping 3) Inbinden 4) Indikken 5) Kleiner worden van volume 6) Slinken door verdamping 7) Verdikken
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Inkoken/1

1) Inbinden 2) Indampen 3) Indikken 4) Reduceren 5) Verdikken 6) Verkoken
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Inkoken/1

of reduceren is saus, fond of andere vloeistof in hoeveelheid laten verminderen door deze een tijdje in een open pot of pan te laten koken. Op die manier verdampt de overbodige vloeistof en wordt de saus dikker. De smaakintensiteit (concentratie) neemt erdoor toe. Bij gebruik van zuivelproducten in sauzen moet dat bij een lagere temperatuur gebeure...
Gevonden op
http://www.rrr.nl

Het verhitten van een vloeistof in een open pan met als doel de smaak te concentreren en de hoeveelheid te verminderen doordat een deel van de vloeistof verdampt. Deze techniek wordt toegepast bij o.a. de bereiding van fonds, glaces en sauzen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Het verhitten van een vloeistof in een open pan met als doel de smaak te concentreren en de hoeveelheid te verminderen doordat een deel van de vloeistof verdampt. Deze techniek wordt toegepast bij o.a. de bereiding van fonds , glaces en sauzen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Door enige tijd zonder deksel te koken het oorspronkelijk volume vloeistof of saus verminderen (door verdamping van water).
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Het verwarmen van vloeistoffen om deze te concentreren en te verminderden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Vocht laten verdampen, waardoor de hoeveelheid vloeistof minder wordt.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Vocht laten verdampen, waardoor de hoeveelheid vloeistof minder wordt.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abci.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.