Lecithine definities

Zoek op

lecithine

lecithine logo #1000de lecithine zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [ lesi'tinə ] Afbreekpatroon: le·ci·thi·ne stof die voorkomt in planten en dieren en die in de voedingsmiddelenindustrie vaak als bindmiddel wordt gebruikt Voorbeeld: 'sojalecithine' 5 definities...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/lecithine

Lecithine

Lecithine logo #10101) Bestanddeel van protoplasma 2) Conserveermiddel 3) Mengsel 4) Versterkend middel
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Lecithine/1

lecithine

lecithine logo #11306groep fosfatiden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/lecithine

Lecithine

Lecithine logo #10966Dit is een nuttige stof die door de lever uit o.a. vetzuren, vitamines uit het vitamine B complex en fosfor wordt samengesteld. In alle cellen van het lichaam is lecithine aanwezig. Het is vooral te vinden in de celwanden van de hersenen, zenuwen, hartspier, nieren, longen, lever en de kiemlaag van de huid. Lecithine is ...
Gevonden op http://www.menselijk-lichaam.com/voedingsstoffen/lecithine

lecithine

lecithine logo #10491Een vetachtige substantie die voorkomt in eidooiers en andere dierlijke en plantaardige stoffen; wordt onder andere gebruikt als een emulgator in caseïneverf en om de viscositeit van drukinkt te reguleren.
Categorie: Materialen > lipide.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

Lecithine

Lecithine logo #11089belangrijkste stof in de eierdooier is Lecithine, essentieel voor een aantal stofwisselingsprocessen zoals distributie van gevaarlijke vetafzettingen en cholestrol. Eieren bevatten de gezonde voedingscholesterol de gevaarlijke is bloedcholesterol.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11089

Lecithine

Lecithine logo #11320Lecithine (E322) is een stabilisator en emulgator (een stof die er voor zorgt dat vet en water gemengd worden) dat wordt verkregen uit vooral sojaolie en eierdooiers. Lecithine wordt bijvoorbeeld gebruikt om chocolade zachter te maken en heeft invloed op de verspreiding van aroma-™s. De smaak van chocolade met lecithine blijft langer in de mond h...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11320
Geen exacte overeenkomst gevonden.