Zoek op

MARINADE

1) Aromatische vloeistof 2) Azijnsaus 3) Gekruide azijnsaus 4) Gekruide wijnazijn 5) Gekruide wijnazijnsaus 6) Kruidenmengsel 7) Kruidig aftreksel 8) Kruidig mengsel 9) Kruidige saus 10) Mengsel van olie en azijn 11) Soort saus 12) Vloeibaar kruidenmengsel 13) Vloeibaar kruidig mengsel 14) Vloeibaar, kruidig mengsel 15) Wijnazijnsaus
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/MARINADE/1

Marinade

Marinade is een aromatische en min of meer zure vloeistof die wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak en het malser maken van vlees, gevogelte, wild, vis, tofu en groenten. Marineren is een kooktechniek waarbij men die bestanddelen in de marinade laat staan. De samenstelling van marinade hangt af van de te marineren bestanddelen en zijn dus...
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-m/

Marinade

Marinade is een meestal zure, aromatische vloeistof die wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak en het malser maken van vlees, vis, tofoe en groenten. Marineren is een kooktechniek waarbij men die bestanddelen in de marinade laat staan. De samenstelling van marinade hangt af van de te marineren bestanddelen. Vaak gebruikte ingrediënten zi...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Marinade

marinade

vloeibaar kruidig mengsel om voedsel in te drenken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/marinade

Marinade

Geurige en min of meer zure vloeistof, waarin men diverse spijzen marineert. Marinades zijn zeer uiteenlopend van samenstelling. De te marineren spijs moet ten minste voor de helft in de vloeistof liggen en regelmatig gekeerd of bedropen worden.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10801

marinade

Een kruidig vloeistofmengsel waarin men vlees of vis legt om meer aroma te verkrijgen. De duur van de marinade of het inweken wordt bepaald door de vastheid en de grootte van het stuk. Kleine stukjes hebben genoeg aan een instantmarinade (20 minuten), andere doen er een nachtje over.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Marinade

Geurige en min of meer zure vloeistof, waarin men diverse spijzen marineert Marinades zijn zeer uiteenlopend van samenstelling De te marineren spijs moet ten minste voor de helft in de vloeistof liggen en regelmatig gekeerd of bedropen worden
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.