
de marinade zelfst.naamw. (v.) Verbuigingen: marinades
Een kruidig vloeistofmengsel waarin men de etenswaren (vis, vlees etc.) legt waarna dit enige tijd moet inwerken Synoniemen: toebereiding
Gevonden op
https://woorden.org/woord/marinade

1) Gekruide azijnsaus 2) Smaakmaker 3) Gekruide wijnazijn 4) Gekruide wijnazijnsaus 5) Wijnazijnsaus 6) Azijnsaus 7) Mengsel van olie en azijn 8) Saus 9) Kruiding mengsel 10) Kruidig aftreksel 11) Aromatische vloeistof 12) Kruidig mengsel 13) Kruidige saus 14) Kruidenmengsel 15) Vloeibaar kruidig mengsel
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Marinade/1

Een kruidig vloeistofmengsel waarin men vlees of vis legt om meer aroma te verkrijgen. De duur van de marinade of het inweken wordt bepaald door de vastheid en de grootte van het stuk. Kleine stukjes hebben genoeg aan een instantmarinade (20 minuten), andere doen er een nachtje over.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10914

Geurige en min of meer zure vloeistof, waarin men diverse spijzen marineert Marinades zijn zeer uiteenlopend van samenstelling De te marineren spijs moet ten minste voor de helft in de vloeistof liggen en regelmatig gekeerd of bedropen worden
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10990

vloeibaar kruidig mengsel om voedsel in te drenken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://etymologiebank.nl/trefwoord/marinade

Een kruidig vloeistofmengsel waarin men de vis legt om meer aroma te verkrijgen. De duur van de marinade of het inweken wordt bepaald door de vastheid en de grootte van het stuk. Kleine stukjes hebben genoeg aan een instantmarinade ( 20 minuten), andere doen er een nachtje over.
Gevonden op
https://kooknieuws.nl/vaktermen/

'Marinade' is een meestal zure, aromatische vloeistof die wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak en het malser dan wel krokanter maken van vlees, vis, tofoe, groenten en brood. Bij het binnendringen in vlees zorgt het zuur van de marinade voor het afbreken van bindweefsel waardoor het malser wordt.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Marinade

Marinade is een aromatische en min of meer zure vloeistof die wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak en het malser maken van vlees, gevogelte, wild, vis, tofu en groenten. Marineren is een kooktechniek waarbij men die bestanddelen in de marinade laat staan. De samenstelling van marinade hangt af van de te marineren bestanddelen en zijn dus...
Gevonden op
https://rrr.nl
Geen exacte overeenkomst gevonden.