Marinade definities

Zoek op

marinade

marinade logo #1000 de marinade zelfst.naamw. (v.) Verbuigingen: marinades Een kruidig vloeistofmengsel waarin men de etenswaren (vis, vlees etc.) legt waarna dit enige tijd moet inwerken Synoniemen: toebereiding
Gevonden op https://woorden.org/woord/marinade

Marinade

Marinade logo #10101) Gekruide azijnsaus 2) Smaakmaker 3) Gekruide wijnazijn 4) Gekruide wijnazijnsaus 5) Wijnazijnsaus 6) Azijnsaus 7) Mengsel van olie en azijn 8) Saus 9) Kruiding mengsel 10) Kruidig aftreksel 11) Aromatische vloeistof 12) Kruidig mengsel 13) Kruidige saus 14) Kruidenmengsel 15) Vloeibaar kruidig mengsel
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Marinade/1

marinade

marinade logo #10914Een kruidig vloeistofmengsel waarin men vlees of vis legt om meer aroma te verkrijgen. De duur van de marinade of het inweken wordt bepaald door de vastheid en de grootte van het stuk. Kleine stukjes hebben genoeg aan een instantmarinade (20 minuten), andere doen er een nachtje over.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10914

Marinade

Marinade logo #10990Geurige en min of meer zure vloeistof, waarin men diverse spijzen marineert Marinades zijn zeer uiteenlopend van samenstelling De te marineren spijs moet ten minste voor de helft in de vloeistof liggen en regelmatig gekeerd of bedropen worden
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10990

marinade

marinade logo #11306vloeibaar kruidig mengsel om voedsel in te drenken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op https://etymologiebank.nl/trefwoord/marinade

Marinade

Marinade logo #10361Een kruidig vloeistofmengsel waarin men de vis legt om meer aroma te verkrijgen. De duur van de marinade of het inweken wordt bepaald door de vastheid en de grootte van het stuk. Kleine stukjes hebben genoeg aan een instantmarinade ( 20 minuten), andere doen er een nachtje over.
Gevonden op https://kooknieuws.nl/vaktermen/

Marinade

Marinade logo #10756'Marinade' is een meestal zure, aromatische vloeistof die wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak en het malser dan wel krokanter maken van vlees, vis, tofoe, groenten en brood. Bij het binnendringen in vlees zorgt het zuur van de marinade voor het afbreken van bindweefsel waardoor het malser wordt.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Marinade

Marinade

Marinade logo #10945Marinade is een aromatische en min of meer zure vloeistof die wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak en het malser maken van vlees, gevogelte, wild, vis, tofu en groenten. Marineren is een kooktechniek waarbij men die bestanddelen in de marinade laat staan. De samenstelling van marinade hangt af van de te marineren bestanddelen en zijn dus...
Gevonden op https://rrr.nl
Geen exacte overeenkomst gevonden.