Zoek op

Menstruatiecyclus

De menstruatiecyclus is een periodieke verandering in het lichaam van de geslachtsrijpe vrouw tussen de puberteit en de menopauze. De cyclus heeft te maken met de eicelrijping en het klaarmaken van het lichaam voor mogelijke zwangerschap. De menstruatiecyclus heeft dus te maken met de vruchtbaarheid van de vrouw. De gemiddelde duur van een normale...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Menstruatiecyclus

Menstruatiecyclus

VOORTPLANTING EN ONTWIKKELING > DE HORMONALE REGELING VAN DE VOORTPLANTING - samenhangende processen die zich ongeveer iedere 4 weken herhalen (als er geen zwangerschap optreed)
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10725

Menstruatiecyclus

Vrouwelijke reproductiecyclus bij de meeste primaten, incl. de mens. Kenmerkend is de groei van de baarmoederwand (slijmvlies), ovulatie en ontwikkeling van de gele lichaampjes. Alsook menstruatie indien niet zwanger.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10745

Menstruatiecyclus

de tijd die verloopt tussen de eerste dag van twee menstruaties
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10784

Menstruatiecyclus

De tijd die verloopt tussen de eerste dag van de menstruaties
Gevonden op http://www.kiddroom.nl/kid/index.php?option=com_content&view=article&id=6&I

Menstruatiecyclus

[Natuurwetenschappen] Periode die zich regelmatig herhaalt, waarin veranderingen plaatsvinden in het lichaam van de vrouw onder invloed van de geslachtshormonen. De cycli vinden plaats vanaf de pubertijd tot aan de menopauze.
Gevonden op https://quizlet.com/73239887/natuurwetenschappen-flash-cards/

menstruatiecyclus

vrij regelmatige reeks van processen in het lichaam van een vruchtbare vrouw. Tijdens de menstruatiecyclus vindt de ovulatie en menstruatie plaats. Het baarmoederslijmvlies wordt tijdens de cyclus dikker om eventueel een bevruchte eicel te laten innestelen. Hormonen regelen de menstruatiecyclus. De menstuatiecyclus duurt ongeveer 28 dagen.
Gevonden op https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/app/uploads/2016/12/2015_05-22-Begr
Geen exacte overeenkomst gevonden.