Zoek op

Pleistoceen

De eerste periode van het Kwartair, het jongste geologische tijdperk, dat 2,5 miljoen jaar geleden begon. Het Pleistoceen wordt gekenmerkt door het voorkomen van ijstijden, perioden waarin de temperatuur zo laag was dat ook in de zomer de grond niet opdooide en in de winter het ijs aangroeit. In die tijden daalde de zeespiegel met ongeveer 100 mete...
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/aarde-weer-en-klimaat/pleistoceen

PLEISTOCEEN

1) Aardperiode 2) Afdeling van het Kwartair 3) Diluvium 4) Geologisch tijdperk 5) Geologisch tijdvak 6) Glaciale tijd 7) IJstijd 8) Tijdperk 9) Tijdperk in het kwartair 10) Tijdperk van dinosaurussen 11) Voorhistorische periode
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/PLEISTOCEEN/1

Pleistoceen

Het geologisch tijdvak Pleistoceen is als serie de onderste onderverdeling van het systeem Kwartair. Het Pleistoceen duurde van 2,588 miljoen (Ma) tot 11,56 duizend jaar (Ka) geleden. Het volgt op het Plioceen, wordt opgevolgd door het Holoceen en is onderverdeeld in een vijftigtal meer en minder koude ijstijden en warmere tussenperioden. == Kenme...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Pleistoceen

Pleistoceen

geologische periode
Jaar van herkomst: 1927 (Aanv WNT )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

pleistoceen

Geologisch tijdvak dat 2.500.000 jaar geleden begon en dat 10.000 jaar geleden eindigde. Kenmerkend voor dit tijdvak is dat warme en koude perioden elkaar afwisselden.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_geolog.htm

pleistoceen

Geologisch tijdvak dat 2.500.000 jaar geleden begon en 10.000 jaar geleden eindigde. Kenmerkend voor deze periode is dat koude en warmere perioden elkaar afwisselden.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_landsc.htm

Pleistoceen

Onderdeel van de periode het Kwartair. Van 200.000 tot 10.000 jaar geleden. In deze periode hebben we in Nederland te maken gehad met enkele ijstijden.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_stedge.htm

Pleistoceen

Periode van circa 2,4 miljoen tot 10.000 jaar geleden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10142

Pleistoceen

het tijdperk van de ijstijden, van ongeveer 2.000.000- 10.000 jaar geleden. Onderverdeling : pre -glaciaal, glaciaal (Saalien*) en post -glaciaal. (Weichselien*).
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10213

Pleistoceen

Onderdeel van de periode het Kwartair. Van 200.000 tot 10.000 jaar geleden. In deze periode hebben we in Nederland te maken gehad met enkele ijstijden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10766

Pleistoceen

(Pleistocene lagen, Pleistoceen zand) Grond(lagen) of zand afgezet tijdens het Pleistocene tijdperk. Het Pleistocene tijdperk gaat vooraf aan het Holocene tijdperk (zie aldaar). De bovenkant van de Pleistocene lagen ligt in west Nederland globaal tussen NAP †“ 10 m en NAP †“ 20 m.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11097

pleistoceen

geologische periode (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/pleistoceen

pleistoceen

[Aardrijkskunde] ijstijdenperiode
Gevonden op https://quizlet.com/62503474/aardrijkskunde-begrippen-flash-cards/

Pleistoceen

Geologische periode van het Kwartair, van 2,3 miljoen jaar geleden tot 10.000 jaar geleden, gekenmerkt door afwisselende koude periodes (glacialen of ijstijden) en warme tussenijstijden (interglacialen). De binnen de glacialen waargenomen relatief warme perioden worden interstadialen genoemd.
In de geologie van Drenthe zijn het Midden- en Laat-...
Gevonden op https://www.geheugenvandrenthe.nl/Pleistoceen
Geen exacte overeenkomst gevonden.