Zoek op

indexeren

economie: het aanduiden van veranderingen in een economische grootheid, zoals het prijsniveau, door die veranderingen weer ...
Gevonden op https://www.juridischwoordenboek.nl/zoek/indexeren

indexeren

indexeren werkw.Uitspraak:   [ɪndɛk'serə(n)] Verbuigingen:   indexeerde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft geïndexeerd (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen 1) in een index (1) opnemen zodat het makkelijk kan worden opgezocht Voorbeelden:&nb...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/indexeren

INDEXEREN

1) Registeren
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/INDEXEREN/1

indexeren

Compensatie voor inflatie of een managementstijl van een beleggingsfonds waarmee men probeert een specifieke aandelen- of obligatie-index na te bootsen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10156

indexeren

Het samenstellen van indexen voor boeken of andere publicaties; het analyseren van de onderwerpen van textuele of visuele documenten en het toekennen van termen of reeksen van termen die die inhoud weergeven.
Categorie: Functionele activiteiten > informatieverwerkingsactiviteiten.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10491

Indexeren

Wanneer zoekmachines indexeren nemen ze bestaande webpagina's op in hun database zodat ze deze aan haar bezoekers kan laten zien.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10792

Indexeren

(1) Indexeren is het proces van een zoekmachine waarbij zij via een spider webpagina's binnen een website in haar database plaats. Een synoniem voor indexeren is onder anderen spideren en crawlen.
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf

Indexeren

(2) Systeem van waardeaanpassing aan algemene prijsontwikkelingen. In termen van de Nederlandse beurs-brandpolis: automatische en ononderbroken aanpassing van de verzekerde som aan de overeengekomen index. Wordt bij brandverzekeringen, levensverzekeringen en herverzekeringen toegepast voor de aanpassing van de verzekerde bedragen of limieten.
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf

indexeren

[Nederlands] koppelen aan het algemeen prijsniveau
Gevonden op https://quizlet.com/125388961/nederlands-flash-cards/
Geen exacte overeenkomst gevonden.