Zoek op

ROUX

1) Basis voor een saus 2) Basis voor saus 3) Basissaus 4) Bereide basis voor saus 5) Binding voor sausen 6) Bindingsmiddel 7) Bindmiddel 8) Bindmiddel van boter en bloem 9) Bruin gebraden saus 10) Bruine saus 11) Franse saus 12) Gebonden basissaus 13) Gebonden botersaus 14) Mengsel van verhit vet en bloem 15) plaats in belgië 16) Plaats in de Bene...
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/ROUX/1

Roux

Roux is een Franse meisjesnaam. Het betekent `rood`.
Gevonden op http://babybytes.nl/namen/meisjes/Roux

Roux

Een mengsel van gelijke delen boter en bloem. Boter smelten op zacht vuur en de bloem eronder mengen.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-r/

Roux

[België] - Roux is een dorp in de Belgische provincie Henegouwen, en een deelgemeente van de Waalse stad Charleroi. == Geschiedenis == Roux behoorde tot de gemeente Jumet tot het in 1819 werd afgesplitst als een zelfstandige gemeente. Bij de gemeentelijke herindeling van 1977 werd Roux een deelgemeenten van de stad Charler...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Roux_(België)

Roux

[kookkunst] - Roux is een mengsel van verhit vet en bloem, dat als basis dient voor sauzen en verschillende soorten soepen. Roux komt uit de Franse keuken. Een roux bestaat meestal uit roomboter en bloem in een verhouding 5:6. Er bestaan in het algemeen drie soorten: blanke, blonde en bruine roux, afhankelijk van welke kleu...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Roux_(kookkunst)

roux

saus van gebruinde boter
Jaar van herkomst: 1863 (Rijnhart )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

roux

Er zijn drie soorten roux een blanke, bruine en blonde dit is een bind middel dat gebruikt word om gebonden sausen te maken of soepen.
blanke roux-- Je laat boter uitbruisen (maar niet bruin laten worden) bloem erbij en dan deze massa gaar laten worden en voortdurend roeren op laag vuur ongeveer 5 minuten.
blonde roux-- Je laat boter uitbruis...
Gevonden op http://www.dicksdigitalekookboek.nl/begrippenuitleg_index/begrippenuitlegin

Roux

Mengsel van gesmolten margarine en bloem en dat gebruikt wordt voor het binden van soepen en sauzen
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Roux

Een mengsel van gelijke delen bloem en boter om sausen te binden. Boter smelten op een zacht vuur en de bloem eronder mengen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10361

Roux

Mengsel dat bestaat uit bloem en boter en dat vooral gebruikt wordt om sausen te binden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Roux

Mengsel van gesmolten margarine en bloem en dat gebruikt wordt voor het binden van soepen en sauzen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Roux

Mengsel van gelijke hoeveelheden gesmolten boter en bloem. Wordt gebruikt voor het binden van soepen en sausen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Roux

5 delen boter gemengd met 6 delen bloen. Dit op het vuur gaar maken, daarna afkoeler. Voor soepen en sausen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

roux


Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Roux

Bindmiddel voor soepen en sauzen (boter-bloem) mengsel van gelijke hoeveelheden boter en bloem Wordt gebruikt als basis van vele sauzen Ook wel verhouding 5:6 boter:bloem
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

roux

saus van gebruinde boter (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/roux

Roux

Basis mengsel van gelijke delen margarine en bloem, die samen vermengd en verhit worden tot een zalfachtig mengsel, ter bereiding van soep of saus. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/
Geen exacte overeenkomst gevonden.