
de roux zelfst.naamw. (m.)
mengsel van bruin gebraden boter en bloem Gevonden op
https://woorden.org/woord/roux

1) Bereide basis voor saus 2) Mengsel van verhit vet en bloem 3) Gebonden botersaus 4) Binding voor sausen 5) Basis voor een saus 6) Ragoutsaus 7) Plaats in de Benelux 8) plaats in België 9) Keukenterminologie 10) Franse saus 11) Bindingsmiddel 12) Bindmiddel 13) Gebonden basissaus 14) Bindmiddel van boter en bloem
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Roux/1

Roux is een Franse meisjesnaam. Het betekent `rood`.
Gevonden op
https://babybytes.nl/namen/meisjes/Roux

saus van gebruinde boter
Jaar van herkomst: 1863 (Rijnhart )
Gevonden op
https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Mengsel van gesmolten margarine en bloem en dat gebruikt wordt voor het binden van soepen en sauzen
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10360

Een roux is een warme saus van gelijke hoeveelheid bloem en boter of olie. Deze saus vormt de basis voor uiteenlopende sauzen zoals kaassaus, champignonsaus of mosterdsaus.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10377

Mengsel dat bestaat uit bloem en boter en dat vooral gebruikt wordt om sausen te binden.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10384

Mengsel van gesmolten margarine en bloem en dat gebruikt wordt voor het binden van soepen en sauzen.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10403

5 delen boter gemengd met 6 delen bloen. Dit op het vuur gaar maken, daarna afkoeler. Voor soepen en sausen.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10877
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10914

Een mengsel van gelijke delen boter en bloem. Boter smelten op zacht vuur en de bloem eronder mengen.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10945

Bindmiddel voor soepen en sauzen (boter-bloem) mengsel van gelijke hoeveelheden boter en bloem Wordt gebruikt als basis van vele sauzen Ook wel verhouding 5:6 boter:bloem
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10990

saus van gebruinde boter (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://etymologiebank.nl/trefwoord/roux

Basis mengsel van 5 delen boter en 6 delen bloem, die samen vermengd en verhit worden tot een zalfachtig mengsel, ter binding van soep, saus of salpicon.
Gevonden op
https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Een mengsel van gelijke delen bloem en boter om sausen te binden. Boter smelten op een zacht vuur en de bloem eronder mengen.
Gevonden op
https://kooknieuws.nl/vaktermen/

5 delen boter gemengd met 6 delen bloen. Dit op het vuur gaar maken, daarna afkoeler. Voor soepen en sausen.
Gevonden op
https://rrr.nl

Professor Wilhelm Roux (1850-1924) was een Duitse zoöloog, embryoloog en celbioloog, die in 1883 als eerste het effect van functionele krachten op de groei en ontwikkeling van bot beschreven heeft. Zijn ideeën hebben veel anderen gebruikt voor onderzoek naar de werking van functionele orthodontische apparatuur en de ontwikkeling van deze beugels....
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11583
Geen exacte overeenkomst gevonden.