
1) Basis voor een saus 2) Basis voor saus 3) Basissaus 4) Bereide basis voor saus 5) Binding voor sausen 6) Bindingsmiddel 7) Bindmiddel 8) Bindmiddel van boter en bloem 9) Bindmiddel voor saus 10) Bruin gebraden saus 11) Bruine saus 12) Franse saus 13) Gebonden basissaus 14) Gebonden botersaus 15) Keukenterminologie
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Roux/1

1) Basissaus
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Roux/1

Roux is een Franse meisjesnaam. Het betekent `rood`.
Gevonden op
http://babybytes.nl/namen/meisjes/Roux

saus van gebruinde boter (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/roux

Een mengsel van gelijke delen bloem en boter om sausen te binden. Boter smelten op een zacht vuur en de bloem eronder mengen.
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

5 delen boter gemengd met 6 delen bloen. Dit op het vuur gaar maken, daarna afkoeler. Voor soepen en sausen.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

saus van gebruinde boter
Jaar van herkomst: 1863 (Rijnhart )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Mengsel van gesmolten margarine en bloem en dat gebruikt wordt voor het binden van soepen en sauzen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Een roux is een warme saus van gelijke hoeveelheid bloem en boter of olie. Deze saus vormt de basis voor uiteenlopende sauzen zoals kaassaus, champignonsaus of mosterdsaus.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Mengsel van gesmolten margarine en bloem en dat gebruikt wordt voor het binden van soepen en sauzen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

5 delen boter gemengd met 6 delen bloen. Dit op het vuur gaar maken, daarna afkoeler. Voor soepen en sausen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Basis mengsel van gelijke delen margarine en bloem, die samen vermengd en verhit worden tot een zalfachtig mengsel, ter bereiding van soep of saus. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Een mengsel van gelijke delen boter en bloem. Boter smelten op zacht vuur en de bloem eronder mengen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Bindmiddel voor soepen en sauzen (boter-bloem) mengsel van gelijke hoeveelheden boter en bloem Wordt gebruikt als basis van vele sauzen Ook wel verhouding 5:6 boter:bloem
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Basis mengsel van 5 delen boter en 6 delen bloem, die samen vermengd en verhit worden tot een zalfachtig mengsel, ter binding van soep, saus of salpicon.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Professor Wilhelm Roux (1850-1924) was een Duitse zoöloog, embryoloog en celbioloog, die in 1883 als eerste het effect van functionele krachten op de groei en ontwikkeling van bot beschreven heeft. Zijn ideeën hebben veel anderen gebruikt voor onderzoek naar de werking van functionele orthodontische apparatuur en de ontwikkeling van deze beugels....
Gevonden op
https://www.orthoalmelo.nl/orthodontisch-woordenboek-2/
Geen exacte overeenkomst gevonden.