Zoek op

schaalbaarheid

Het vermogen van een IT-dienst, proces, configuratie- item et cetera om de overeengekomen functie uit te voeren indien de werklast of reikwijdte verandert.
Gevonden op http://exin.vanharen.net/Player/eKnowledge/itildutchglossary.pdf

Schaalbaarheid

[computers] - Schaalbaar of schaalbaarheid is een term in de IT-wereld die aangeeft of men een bepaalde dienst of configuratie (eenvoudig) groter kan maken. De term schaalbaar kan betrekking hebben op een lokaal systeem, maar wordt tegenwoordig ook vaak in een globale bedoeling gebruikt. Een voorbeeld uit de transportwereld...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Schaalbaarheid_(computers)

schaalbaarheid

betekent dat electronische berichten (bijv. e-mail) van verschillende platforms naar verschillend platforms verstuurd kunnen worden (bijv, van pda naar mobiel, of van pc naar interactieve tv).
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10230

Schaalbaarheid

Scalability of schaalbaarheid duidt op het vermogen van een softwareproduct om mee te groeien wanneer het gebruik en-of het aantal gebruikers van het product groeit. Een product is schaalbaar wanneer zonder aanpassingen aan de software in plaats van 10, 100 of 1000 gebruikers kunnen worden bediend.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10678

schaalbaarheid

Gemak waarmee het systeem uitgebreid kan worden bij een toenemend aantal gebruikers en behoefte aan meer snelheid, verwerkings- en opslagcapaciteit Synoniem: Scalability, Uitbreidbaarheid, Extensibility
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10964
Geen exacte overeenkomst gevonden.