Stomen definities

Zoek op
Zie ook: stoom

stomen

stomen logo #1000stomen werkw. Uitspraak: [ ˈstomə(n) ] Afbreekpatroon: sto·men Vervoegingen: stoomde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gestoomd (volt.deelw.) 1) (van hete stoffen) stoom verspreiden Voorbeeld: 'een pan met stomende aardappels' Synoniem: dampen 2) met stoom schoonmaken Voorbeeld: 'je jas laten stomen in de st...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/stomen

Stomen

Stomen logo #10101) Bereidingswijze 2) Bewerken van voedsel 3) Chemisch reinigen 4) Damp afgeven 5) Dampen 6) Dempen 7) Eetklaar maken met stoom 8) Koken 9) Manier van reinigen 10) Met waterdamp gaar maken 11) Reinigen 12) Roken 13) Uitwasemen 14) Varen 15) Walmen 16) Wasemen
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Stomen/1

Stomen

Stomen logo #10101) Dampen 2) Roken 3) Uitwasemen 4) Walmen 5) Wasemen
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Stomen/1

Stomen

Stomen logo #10361Stomen gebeurt boven hete waterdamp. Bij stomen blijven alle aroma`s in de vis, omdat het contact met de warmtebron minder agressief is. Stomen is dus zeker aangewezen bij vismoten of visfilets, die niet meer beschermd zijn door de vishuid. Bij hele vissen kan je de flanken inkerven om het stoomproces te versnellen.
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

stomen

stomen logo #11331hete damp afgeven vb: de ketel water staat te stomen op het fornuis
voedsel gaar laten worden met hete damp vb: gestoomde groenten zijn erg gezond
door middel van chemische damp schoonmaken vb: je moet die jas eens laten stomen
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=stomen

Stomen

Stomen logo #10785met waterdamp schoonmaken: afstomer: meest gebruikt bij het verwijderen van behang. Zie ook de egelroller en Behangen - gereedschap.
Gevonden op https://huis-en-tuin.infonu.nl/doe-het-zelf/26711-schilderen-a-tot-z-in-het

Stomen

Stomen logo #11178Boven kokend water in de stoom gaar laten worden van voedsel.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

stomen

stomen logo #10814•iets ter reiniging en desinfectie met stoom bewerken. •zichtbaar waterdamp afgeven. •etenswaar garen door het in hete stoom te hangen. •tweede betekenisomschrijving. •enz.
Gevonden op https://nl.wiktionary.org/wiki/stomen

stomen

stomen logo #11619gaar maken door middel van stoom; damp afgeven
Gevonden op https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

stomen

stomen logo #108191> het varen met een stoomschip. 2> houten planken, latten, stokken met behulp van stoom buigzaam maken.
Gevonden op https://www.debinnenvaart.nl/binnenvaarttaal/index.php?woord=sti#stomen

Stomen

Stomen logo #10384Stomen gebeurt altijd boven hete waterdamp. Het is een heel gezond procédé, aangezien zo alle vitamines en aroma’s in het gerecht blijven.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Stomen

Stomen logo #10403Het bereiden van voedsel boven een kokende vloeistof waarbij gebruik wordt gemaakt van een stoompan, een stoommandje of een zeef uit roestvrij staal.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Stomen

Stomen logo #10877Het bereiden van voedsel boven een pan met een kokende vloeistof.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Stomen

Stomen logo #10912 Het bereiden van voedsel boven een pan met een kokende vloeistof of in een stoomoven. Zeer hoge luchtvochtigheid in combinatie met hogere temperatuur. (50 tot 130 graden C.) http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

stomen

stomen logo #10914Stomen gebeurt boven hete waterdamp. Bij stomen blijven alle aroma's in het vlees of de vis, omdat het contact met de warmtebron minder agressief is.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Stomen

Stomen logo #10922Bij stomen wordt een gerecht niet in hete vloeistof bereid, maar in de stoom daarvan. Doordat het eten bij stomen niet met de vloeistof in aanraking komt, blijven het aroma en de smaak goed bewaard. Zowel vlees, vis, gevogelte, schaal- en schelpdieren, als groente en rijst kunnen worden gestoomd. De hete vloeistof kan water zijn, maar ook bouillon ...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Stomen

Stomen logo #10945Het bereiden van voedsel boven een pan met een kokende vloeistof.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Stomen

Stomen logo #10945is het garen van vis, vlees of groenten met behulp van de opstijgende damp van kokende vloeistof (bv water, bouillon, wijn, enz) zonder dat het in aanraking komt met de vloeistof zelf. Hierbij kan je gebruikmaken van een stoompan met geperforeerd inzetstuk (een inzetstuk met gaatjes), een speciaal stoommandje of van een roestvrijstalen zeef of verg...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Stomen

Stomen logo #10990 Het garen van vis, vlees of groenten met behulp van de opstijgende damp van kookvocht (water, bouillon, wijn, etc) zonder dat het in aanraking komt met het kookvocht zelf In speciale (hoge druk-) pannen kan de temperatuur van de stoom oplopen tot 120 ºC De garing verloopt daardoor sneller Dit principe ligt ook ten grondslag aan de vertrouwde snel...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Stomen

Stomen logo #11588Stomen is een bereidingswijze waarbij de producten gaar worden door middel van damp van kokend water Voor stomen kunt u een stoompan of een vergiet gebruiken. De pan of het vergiet wordt in een pan met kokend water gehangen Breng een pan met water aan de kook en zet een goed aansluitend stoommandje op (bijvoorbeeld Chinese bamboe-stoommandjes) of i...
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcs.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.