Zoek op

trancheren

trancheren werkw.Uitspraak:   [̃trã'ʃerə(n)] Verbuigingen:   trancheerde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft getrancheerd (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen (vlees of vis) in gelijke plakken of stukken snijden culinair Voorbeelden:   `...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/trancheren

TRANCHEREN

1) Aan stukken snijden 2) Afscheiden 3) Keukenterm 4) Snijden 5) Voorsnijden 6) Wild in stukken snijden
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/TRANCHEREN/1

Trancheren

Heeft een dubbele betekenis:
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-t/

Trancheren

Trancheren is het schuin wegsnijden, meestal van vlees of vis, in gelijke delen. De gesneden delen noemt men tranches, en door het schuin snijden lijken de delen groter. Wanneer het vlees nog rauw getrancheerd wordt, zal het sneller gaar worden, omdat de warmte makkelijker in het vlees kan komen. Ook kan marinade of de smaak van jus beter in het v...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Trancheren

trancheren

in stukken snijden
Jaar van herkomst: 1734 (WNT )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Trancheren

Let op: Spelling van 1858 trancher, Fr., snijden, in stukken snijden, doorsnijden; ook voorsnijden, van daar trancheermes, een voorsnijmes, en trancheur, een voorsnijder.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Trancheren

Het in plakken (gelijkvormige stukken) snijden van gebraden vlees of gevogelte
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Trancheren

Voorsnijden van groot wild, gevogelte, enz.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Trancheren

Vlees of  gevogelte in gelijkmatige stukken snijden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Trancheren

In plakken snijden
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Trancheren

Het in schuine plakken snijden van groot vlees, zoals rollade, fricandeau of een hele kip, met een scherp niet gekarteld mes
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

trancheren

in stukken snijden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/trancheren

Trancheren

Wild of gevogelte in stukken snijden, groot vlees in plakken schuine plakken. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912
Geen exacte overeenkomst gevonden.