Zoek op

DADA

1) Artistieke beweging 2) Groet 3) Kindergroet 4) Kunstinrichting 5) Kunstrichting 6) Kunststroming 7) Literaire richting 8) Martelares in bulgarije 9) Richting in de kunst 10) Richting in de kust 11) Stokpaardje 12) Woordje van klein kind
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/DADA/1

Dada

Dada is een Afrikaanse meisjesnaam. Het betekent `met gekruld haar`. Extra info: Waar wordt het gebruikt? De naam Dada wordt voornamelijk gebruikt in Afrika.
Gevonden op http://babybytes.nl/namen/meisjes/Dada

Dada

De naam van een stroming in de kunst die ontstond in 1916 te Zürich. De naam, die ge- vonden werd door lukraak in een Frans woordenboek te prikken, betekent ‘hobbelpaard’.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10442

dada

Verwijst naar de Europese artistieke en literaire beweging die zich heftig verzette tegen de pretenties van de Westerse beschaving. De beweging ontstond in Zürich in 1916 in reactie op de Eerste Wereldoorlog. De beweging bepleitte het gebruik van ironie, nihilisme, iconoclasme en het absurde, en benadrukte het belang van het toeval bij het mak...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10491

Dada

De naam van een stroming in de kunst die ontstond in 1916 te Zurich. De naam, die gevondenwerd door lukraak in een Frans woordenboek te prikken, betekent ¡¥hobbelpaard¡¦.(F.A.S.)
Gevonden op http://www.verhoevenmarc.be/PDF/Glossarium.pdf
Geen exacte overeenkomst gevonden.