Zoek op

activering

activering zelfst.naamw. het activeren Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'activering' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst van OpenTaal. Deze woorden eindigen op activering: deactivering reactivering 8 definities op ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/activering

activering

(invocatie) (ITIL Service-ontwerp) Activeren van de stappen uit een plan: bijvoorbeeld starten met het continuïteitsplan voor één of meer services.
Gevonden op http://exin.vanharen.net/Player/eKnowledge/itildutchglossary.pdf

Activering

[biochemie] - Activering is een term uit de biochemie voor het proces waarbij enzymen en andere biologisch actieve moleculen in staat worden om een biologische functie uit te voeren. Een voorbeeld van activering is pro-enzymen die in enzymen veranderen, die als katalysator kunnen dienen voor processen in het lichaam van een...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Activering_(biochemie)

Activering

Actie waardoor bepaalde nucleïden radioactief worden, in het bijzonder in materialen gebruikt voor de structuur van kernreactoren, door het bombarderen met neutronen of andere deeltjes.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10415

Activering

Proces waarbij een materiaal door beschieting met neutronen, protonen of andere deeltjes radioactief gemaakt wordt. Zie Activeringsanalyse.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10691

Activering

1. Omzetting van een stof in een werkzame(re) stof  2. Verbetering van de werking van een stof door toevoeging van een (of meer) andere stof(fen).
Gevonden op http://www.houtwal.be/vakjargon/_vaktaal_index.htm
Geen exacte overeenkomst gevonden.