
Een gerijpte, iets zoete, donkerbruine azijn die afkomstig is uit Modena in Italië. Deze azijn is in veel verschillende kwaliteiten te koop. De allerbeste kost honderden guldens per fles. Heel goedkope balsamico`s kunnen inferieur van smaak zijn, dus pas op! Wordt in alle supermarkten en delicatessenwinkels verkocht
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10329

Een donkerbruine azijn uit Modeno, Italië, gemaakt van druivensap gerijpt in houten vaten. Meestal is deze azijn 3-4 jaar oud, maar de beste kwaliteit kan meer dan 100 jaar oud zijn.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Balsamico-azijn (aceto balsamico) is er in twee varianten; de traditionele en de gewone. De eerste variant moet minstens twaalf jaar gerijpt zijn. Hier wordt maar een paar duizend liter per jaar van gemaakt en deze is daarom dan ook erg duur. Gelukkig is er ook nog een gewone variant, deze wordt industrieel geproduceerd op grote schaal en in een ko...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10750
Geen exacte overeenkomst gevonden.